SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Eşinin 8 yaşındaki yeğenine cinsel istismarda bulunmakla suçlanan sanık beraat etti

Bu haber 11 Temmuz 2022 - 2:01 'de eklendi.

Torbalı ilçesinde geçen yıl eşinin yeğeni olan 8 yaşındaki erkek çocuk B.C.O.’ya cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 57 yaşındaki M.A. önceki gün görülen duruşmada beraat etti. Gerekçeli kararın önümüzdeki günlerde yayımlanacağı öğrenildi.

OLAY geçen yıl Torbalı ilçesinde meydana geldi. İddianameye göre 57 yaşındaki M.A., 5 Haziran 2021’de eşinin yeğeni olan 8 yaşındaki B.C.O.’ya yönelik cinsel istismarda bulundu. Mağdur çocuk, yaşadıklarını anne-babasına anlattı. Anne-babanın şikayetçi olması üzerine Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında çocuğun yapılan muayenesinde anal bölgede lezyona rastlandığı, lezyonun muayene tarihinden önceki 7-10 gün içerisinde meydana gelmiş olabileceği ancak herhangi bir sperm örneğine rastlanmadığı belirtildi. İddianameye mağdur çocuk B.C.O.’nun Çocuk İzlem Merkezi’nde sosyal çalışmacı ve adli görüşmeci eşliğindeki anlatımları da eklendi. Değerlendirme raporunda “B.C.O. ile yapılan adli görüşme yukarıda bahsedilen nedenlerden ötürü yaşamış olduğu olayı olduğu gibi anlattığı ve cinsel istismara uğradığı kanısı güçlenmiştir” ifadesine yer verildi. Şüpheli M.A. ise suçlamaları reddederek, çocuğun ailesi ile aralarında tapu anlaşmazlığı bulunduğunu, uzun süredir devam eden bu ihtilaf nedeniyle kendisine bu iftiranın atıldığını söyledi.

SANIK BİR YILDIR TUTUKLUYDU

TORBALI Sulh Ceza Hakimliğinde tutuklanarak 1 Temmuz 2021’de İzmir 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevine konulan şüpheli M.A. bir yıl boyunca burada tutuklu kaldı.

SANIK: TAPU YÜZÜNDEN KAVGALIYDIK, İFTİRA ATTILAR

DAVANIN 24 Haziran 2022’de görülen duruşmasında mağdur çocuk, sanık ve tanıkların ifadeleri alındı. Sanık M.A. suçlamaları reddederek, “Çocuğun ailesiyle yakın akraba olduklarını, evlerinin yan yana olduğunu, çocuğun babası ve amcasıyla aralarında geçen tapu ihtilafı nedeniyle kavgalı olduklarını, bu iftiranın kendisine bu nedenle atıldığını” öne sürerek kendini savundu. Mağdurun anne ve babası ise cinsel istismar iddiasını yineledi.

MAHKEME BERAAT VERDİ, GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANMADI

DAVANIN son duruşması 7 Temmuz 2022 günü İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. İddia makamının, şikayetçilerin ve sanığın son sözleri alındıktan sonra, mahkeme başkanı sanığın beraatine karar verdi. Gerekçeli kararın önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

  1. GÜNEŞ YAVUZ: İKİ GÜNDÜR DURUŞMA TUTANAĞINI BİLE ALAMADIĞIMIZ BERAAT KARARINA İTİRAZ ETTİK

MAĞDUR çocuk B.C.O.’nun avukatı Güneş Yavuz, A3 Haber’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Mağdur vekili olarak soruşturma aşamasından itibaren dosyayı takip etmekteyim. Sanık, soruşturma aşamasında ve mahkemenin beraat kararı verdiği 7 Temmuz 2022 tarihindeki duruşmaya kadar dosyada somut deliller olması ve kaçma şüphesi sebepleriyle tutuklu yargılandı. Fakat karar duruşmasının yapıldığı tarihte, mahkeme heyeti hiçbir gerekçe sunmadan sanığın beraatine ve tahliyesine karar verdi. Tarafımızca gerekçe sorulmasına rağmen bu hususun gerekçeli kararda aydınlatılacağı söylendi. Ayrıca duruşma günü tarafımıza duruşma tutanağı verilmediği gibi, iki gündür duruşma tutanağı UYAP ortamına da aktarılmadı. Dosya kapsamında mağdur müvekkilimin, istismara uğradığına dair doktor raporu, mağdur ve müşteki beyanları mevcut. Ayrıca sanık tarafından sunulan tanıkların beyanları da mağdur müvekkilimin beyanlarını doğrulamakta. Dosya kapsamındaki tüm somut delillere rağmen mahkeme heyetinin sanık hakkında verdiği beraat kararının kanuna ve hukuk sistemimize aykırı olduğu kanaatindeyiz. İlk derece mahkemesince verilen iş bu kararın üst mahkemece bozulması ve sanığın ilgili eylemden dolayı cezalandırılması için gerekli başvuruyu yapmış bulunmaktayız.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.