SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

ESHOT’lar artık böyle çalışacak: Vatandaşlara duyuruldu!

Bu haber 20 Aralık 2022 - 12:08 'de eklendi.

İzmir’de toplu taşımada binlerce kişi ESHOT otobüsleri kullanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT otobüsleri ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, otobüslerin rölantide çalışma süreleri büyük oranda düşürüldüğü ifade edildi.

İZMİR’DE toplu taşıma araçları ile ilgili yeni uygulamalar başlatıldı. Hem yakıt tasarrufu hem de karbondioksit salımının önüne geçilmesi için başlatılan uygulamalar ile ilgili olarak belediye bilgilendirmede bulundu.

MOTORUN BOŞTA ÇALIŞMA SÜRESİ DÜŞÜRÜLDÜ

YENİ geliştirilen sistemle otobüslerin maksimum 5 dakika boşta çalışmasına izin verecek otomatik motor kapatma sistemi devreye alındı. Böylece 2022 yılının ikinci yarısında rölantide çalışma oranlarında yaklaşık yüzde 50’lik düşüş görüldü. Toplam 1 milyon 200 bin litreye yakın akaryakıt tüketiminin önüne geçildi ve yaklaşık 29 milyon TL’lik tasarruf sağlandı. Konu hakkında ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Eser Atak da açıklamalarda bulundu.

ATAK tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler yer aldı: “Rölantide çalışması fazla olan araçları kullanan şoför arkadaşlarımızı bu konuda bilgilendirdik. Projeyle birlikte otomatik kapanma sistemi de geliştirdik. Şoför unutsa bile en fazla 5 dakika sonra araç otomatik olarak stop ediyor. Böylece bu yılın ikinci yarısından bugüne yüzde 50 tasarruf sağladık. Gelecek yıl 2,5 milyon litre yakıt tasarrufu öngörüyoruz. Akaryakıtın bugünkü litre fiyatı üzerinden hesapladığımızda yaklaşık 60 milyon TL’lik tasarruf sağlayacağız. Aynı zamanda yıllık yaklaşık 6 bin 700 ton karbondioksit salımının önüne geçeceğiz. Bu da yaklaşık 17 bin ağaçlık bir ormanın sağladığı oksijene eşdeğer bir rakam”

KLİMALAR HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

ÖZELLİKLE yaz aylarında, son duraklarda ve aktarma merkezlerinde, araç bekleme halindeyken yolcularımız aracın serin tutulması için klimaların açık kalmasını istiyor, kışın da ısıtma sistemlerinin çalışmasını istiyor. Bu da aracın hareket etmeden motorunun fazladan açık kalmasını gerektiriyor. Bu nedenle toplamda ciddi bir akaryakıt ve kaynak sarfiyatı ortaya çıkıyor. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Tüm hemşerilerimizden bu konuda hassasiyet bekliyor ve şoförlerimize karşı anlayışlı olmalarını önemle rica ediyoruz.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.