SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Eş zamanlı tüm okullarda masabaşı ve saha tatbikatı düzenlendi

Bu haber 27 Ekim 2022 - 23:51 'de eklendi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm okul ve kurumlarda eş zamanlı olarak  İzmir Bölgesel Düzey Masabaşı Ve Saha Tatbikatı düzenlendi.

İLÇE Okullarından olan Cengiz Topel İlkokulunda saat 9:30’da, sesli siren ile başlatılan tatbikata zemin kattaki sınıflardan başlandı. Önceden belirlenen ve panolara asılan tahliye planına uygun olarak en alt kattan başlamak üzere; önde sınıf başkanı en arkada ise öğretmen olmak üzere koşmadan ‘’yavaş yavaş acele ediniz” prensibince tahliyesi yapıldı. Tahliye olan sınıflar, daha önce belirlenmiş olan Acil Toplanma Bölgelerinde daire şeklinde oturdu ve sınıf öğretmenlerinin yoklama alması ile tatbikata son verildi.

TORBALI Kaymakamı Ercan ÖTER ve Torbalı ilçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya’nın bizzat katıldığı ve yerinde gözlem yapığı tatbikat; gerekli güvenlik tedbirleri alınarak, panik yapılmadan planlanan sürede başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen İşyeri Sağlık Güvenlik Bürosu ve Sivil Savunma Birimince düzenlenen tatbikatlar, dokümantasyonu tamamlanarak kayıt altına alındı.

İLÇE Milli Eğitim Müdürü Işıkkaya,”Okullarda düzenlenen tatbikatların amacı, öğrencilerimizi acil durumlar ve afetlere karşı bilinçlendirmek, yapılması gerekenler konusunda onları eğitmektir. Bu amaç doğrultusunda tatbikatlar gerçeğin kopyaları olarak, gerçeğe olabildiğince benzer şekilde uygulanır. Bu hususta tatbikatlarımız ve çalışmalarımız devam edecektir.’’ şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.