TÜRKİYE 24 Haziran 2018’de seçime gidiyor. Üniversiteye geçişte bu yıl ilk defa uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise o tarihlere denk geldiği için YÖK, tarihle ilgili açıklama yaptı. 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın 30 Haziran ve 1 Temmuz’da yapılacağı açıklandı. Böylece öğrenciler de bu hayatlarının en önemli sınavına 1 hafta geç girecek.
TEK AŞAMA YERİNE, İKİ AŞAMADA YAPILACAK
TÜRKİYE erken seçime kilitlenirken, seçim tarihi olarak açıklanan gün yüzbinlerce öğrenci için kritik öneme sahip… ÖSYM sınav tarihinin daha önce 24 Haziran Pazar günü yapılacağını söylemişti. Beklenen tarih nihayet açıklandı ve sınavlar 30 Haziran ile 1 Temmuz’da yapılacağı belirtildi. Sınavın iki oturumunun tek günde yapılması yerine, ilk aşamanın cumartesi sabahı, ikinci aşamanın ise pazar sabahı yapılması kararlaştırıldı. Torbalı’da eğitim veren Fibonacci Eğitim Danışmanlığı ve Koçluk Merkezi’nin Müdürü Betül Aydın, öğrencilere ertelenen sınav hakkında önemli bilgiler verdi. Kurum Müdürü Aydın, “Lisans programlarına yerleştirme için puan türleri, daha önce açıklandığı gibi sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil puanı şeklinde olacak” dedi.
‘EKSİKLİKLER TAMAMLANMALI, BU ERTELEME İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ’
ÖĞRENCİLERE tavsiyelerde de bulunan Torbalı’nın ilk ve tek profesyonel öğrenci koçluğu ile sınav hazırlık merkezi olan Fibonacci’nin Kurum Müdürü Betül Aydın, “Yorucu ve yıpratıcı kış aylarının ardından havaların ısınması ile tüm öğrencilerde bir rahatlama ve pozitif enerji etki göstermeye başladı. Bir de bunun üzerine sınavın ertelenmesi gündeme geldi. Havaların güzelleşmesi ve sınavın ertelenmesi; sınav hazırlık döneminde olan öğrencilerde motivasyon kaybına sebep olmamalı, öğrenciler sistemli çalışmaya devam ederek çoğu öğrencinin pes ettiği su günlerde konu eksikliklerini tamamlayarak son iki ayı çok iyi değerlendirmeliler” diye konuştu.













