SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Erkekler sigarayı bırakmada daha kararlı

Bu haber 28 Mart 2022 - 3:09 'de eklendi.

TORBALI Devlet Hastanesi yetkilileri, tam donanımlı hizmet veren sigara bırakma polikliniğinin yoğun ilgi gördüğünü anlattı.

YETKİLİLER, “Ülkemizde hizmet veren sağlık kuruluşları sıralamasında sigara bırakma başarısı oranlarına göz atıldığında Torbalı Devlet Hastanesi yüzde 40’lık gibi bir başarı sağlamış durumda. Bizim için kaç kişiye sigara bıraktırabilirsek o kadar önemli bir hizmet etmiş olacağız. Çünkü Türkiye en çok sigara tüketen toplumlardan ilk onda yer alıyor. Bunu ne kadar minimize edersek o kadar mutlu olacağız.

ERKEKLER daha kararlı oluyorlar. Kendilerine güveniyorlar, motivasyonları daha yüksek oluyor. Sigara bırakma başarısını söyleyebilmek için hastaları bir yıl takip ediyoruz. Bu bir yıllık süreçte hastalar sigarayı bırakıyorlarsa, bu sürede hiç sigara içmemiş olanını başarı oranı olarak bildiriyoruz. İlk 3 ay içerisinde başarı oranı yüzde 60-70’leri buluyor ama bir yıllık başarı oranları yüzde 44 civarlarında” dedi.

SİGARA bırakmada en önemli noktanın hastanın bunu istemesi olduğunu belirten yetkililer, “Hastalar genelde buraya geldikleri zaman sigarayı bırakma konusunda mucize bekliyorlar ancak mucize yok. Sigarayı bırakmak için her şeyden önce hastaların istemesi gerekiyor. Biz hastalarımıza esas mucizenin kendileri olduğunu, bu başarının kendilerinin başarısı olduğunu söylüyoruz.

HASTALAR çoğu zaman ilacı alacağım ve sigarayı bırakacağım algısı içinde oluyorlar. Halbuki bunlar direkt olarak sigarayı bıraktıran ilaçlar değil. Sigarayı bırakmada yardımcı olan ya da içmediklerinde çekilme bulguları dediğimiz veya hastaların aşırı sigara içme ihtiyacını azaltan ilaçlar” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.