SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Erik tezgahlarda tane ile satılmaya başlandı

Bu haber 12 Nisan 2023 - 7:00 'de eklendi.

Hamile meyvesi olarak bilinen yeşil erik İzmir’de manavlarda satılmaya başlandı. Yüksek fiyatından dolayı erik tane ile satılıyor.

TORBALI’DA yeşil erik manav ve pazar tezgahlarını süslemeye başladı. Hamile mevyesi olarak bilinen yeşil eriğin kilosu görenleri şaşırttı. Mersin’den gelen erik kilosu 300 liradan satışa sunuldu. Manavlar, fiyatın yüksek olmasından dolayı eriği tane olarak da satmaya başladı. Tanesi 4 lira, kilosu 300 lira.

YAZ aylarının yaklaşmasıyla birçok yaz meyvesi tezgahlarda yerini alırken, erik de tezgahlarda alıcılarını bekliyor. Kilosu 250 ile 300 lira arasında değişen erik, tezgahlarda tane ile satılıyor. 10’lu paketler halinde 30 liradan satılan eriği genellikle tadımlık alan vatandaşların yanı sıra, hamile olup aşeren kadınlar için de alınıyor.

BAYRAM SONRASI STANDART FİYATINA DÜŞECEK

ERİĞİN yeni çıktığı için fiyatının yüksek olduğunu söyleyen esnaflar, “Şu anda eriğin kilosu 250 lira. Vatandaş 2-3 tane tadımlık ya da hamileler için aşerenlere alıyor. İlk çıktığında bin 500 lira civarındaydı. Şu anda fiyatı 250-300 lira arası. Önümüzdeki hafta 100 liraya düşer. Bayramdan sonra her zamanki standart fiyatlarına döner” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.