SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Erasmus+ projesinin ilk basamağı Torbalı’da gerçekleşti

Bu haber 13 Eylül 2021 - 22:37 'de eklendi.

“Demokratik Okul Kültürü Oluşturma Adına Farkındalık Yaratmak” konulu Erasmus+ projesinin ilk basamağı Torbalı’da gerçekleştirildi.

TORBALI Anadolu Lisesi Ve Piri Reis MTAL’nin Paydaşlığıyla Yürütülen “Demokratik Okul Kültürü Oluşturma Adına Farkındalık Yaratmak” Konulu Erasmus+ Projesinin İlk Basamağı Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’un Katılımıyla Gerçekleştirildi.

“DEMOKRATİK Okul Kültürü Oluşturma” Erasmus+ projesi Almanya, İtalya, Türkiye, Portekiz ve Yunanistan ortaklığında 2020-2022 yılları arasında yürütülmektedir. Proje Avrupa Birliği Erasmus+ programları tarafından finanse edilmektedir.

PROJENİN ilk adımı Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’un katılımıyla Torbalı Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Programa Almanya, İtalya, Portekiz ve Yunanistan’dan gelen öğretmen ve okul idarecileri katıldılar. Proje hakkında detaylı bilgilerin verildiği ve hedeflerinin belirtildiği sunum gösterimi yapıldı. Cuma gününe kadar ilçemizde konaklayacak öğretmen ve idarecilerden oluşan konuklar için öğlene kadar proje sunumları, öğleden sonraları ise Türk Kültürünü ve misafirperverliğini tanıtıcı faaliyetlerde bulunulacaktır. Projenin devamında katılım gösteren ülkelere projede yer alan öğretmen ve kimi zaman da öğrenciler tarafından ziyaretler gerçekleştirilecektir.

PROJENİN hedefleri arasında ise; demokratik okul kültürünün oluşturulmasında okul ve okulla ilgili karar alma süreçlerine okul yöneticilerinin, öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin, diğer çalışanların ve ilgili STK’ların dahil edilmesi gerektiği konusunda farkındalık yaratmak. Okul paydaşlarının rol ve sorumluluklarını belirlemek ve görevlerini özveri ile yerine getirmelerini sağlamak. Yaşam ve öğrenme alanı olanı okulda bireyin sahip olması gereken ilkeler olarak hak, özgürlük ve sorumlulukları öğrenmek, uygulamak ve pekiştirmek yer almaktadır.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.