SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Postacılık nostaljik meslek haline geldi!

Bu haber 04 Temmuz 2022 - 2:39 'de eklendi.

Özelliklede teknolojinin gelişmesiyle birlikte tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de postacılık nostaljik meslek haline gelirken, artık deyim yerindeyse ‘bak postacı geliyor’ deyiminin yerini ‘kaç postacı geliyor’ deyimi almaya başladı. 

1990’LI yıllarda uzaktaki akrabadan mektup ya da kartpostal getiren, müjdeli haber veren postacıların yolu merakla beklenirdi.  ‘Bak postacı geliyor, selam veriyor, herkes ona bakıyor, merak ediyor’ şarkısına ilham olan postacıların, yıllar önce mahallede kime ne mektup getirdiği merak edilse de gelişen teknolojiye rağmen Torbalı’da mektup yazma, tebrik kartı gönderme alışkanlıklarının kaybolmaması ve yenik düşmemesi, geçmişe nasıl sahip çıkıldığını da gözler önüne serdi.

AÇILIMI Posta ve Telgraf Teşkilatı olan (PTT), ülkemizin ayrıca posta örgütü olma özelliğini taşıyor. 23 Ekim 1840 yılında kurulan PTT, 2013 yılı Mayıs ayında TBMM’de kabul edilen tasarı ile özelleştirilerek, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline getirildi.

GELİŞEN teknolojiye rağmen Torbalılı vatandaşların nostalji konusu haline gelen mektup, kart, telgraf gönderme alışkanlıklarından vazgeçmediğini kaydeden yetkililer, postacılığın nostaljik meslek haline geldiğini söyledi. İnsanların geçmiş yıllarda postacıyı dört gözle beklediğini dile getiren yetkililer, “İnsanlarımız önceden mektup beklerlerdi, postacı gelse de mektubumuzu alsak diye.  Mektuplar iki tane insan arasında ki çekilen hasretliğin giderilmesini sağlardı. Şimdilerde ise ülke genelinde mektup gönderme oranının son zamanlarda azalması, tarihsel dönemi, teknolojinin gelişmesi, maillerin ve sosyal medya hesaplarının çıkması sonucunda artık insanlar birbirine mektup göndermek yerine gelişen teknolojiyi tercih ediyor algısını oluşturdu. Şimdilerde Postacılar müjdeli haber yerine çantalarında icra tebligatı, mahkeme çağrısı, fatura ve kredi kartı ekstresi taşımaya başlayınca, meraklı gözlerle beklemenin yerini de ‘kaçmak’ aldı” ifadelerine yer verildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.