SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Engelliler Haftası’nda Masal’lı miniklerden anlamlı etkinlikler

Bu haber 11 Mayıs 2023 - 23:13 'de eklendi.

10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle ilçenin öne gelen kreşlerinden olan Masal Dünyası’nda bir dizi etkinlik yapıldı. Minik öğrencilerin engelleri nasıl aşabileceklerini öğretildi ve özel bireylerin durumları hakkında bilgi edinmeleri sağlandı.

ALPKENT Mahallesi’nde eğitim veren Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Aysel Yegül yaptığı açıklamada, ‘Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Onların yaşamdan zevk almaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeten bir hale gelmeleri için kamu kurum kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içerisinde olmalıdır diyoruz.

ÖNLERİNDEKİ engelleri kaldırmak, sosyal, kültürel, sportif alanda kendilerine yetebilen bireyler yetiştirmek için onları topluma kazandırmak ise en büyük amaçlarımız olmalıdır.

ENGELLİLİK yalnızca, engellilerin ya da ailelerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık problemi değildir. Sosyal, toplumsal boyutları ile toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur aslında. Biz de kurumumuzda yavrularımıza bu özel bireylerin yaşadıklarını, neden böyle olduklarını, onları topluma nasıl kazandırabileceğimiz konularında etkinlikler yaptık’ diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.