SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Enerji sektörü yeni ufuklar arıyor

Enerji sektörüne dair açıklamalarda bulunan konunun uzmanı Alp Erkin, “2005 yılında yayımlanan ve Türkiye’yi yenilenebilir enerjide çok iyi bir noktaya taşıyan kanun 2020’de sona erdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı bu önümüzdeki 10 yılın bir yol haritasının çizilmesini sağlıyor” dedi.

Bu haber 11 Şubat 2021 - 13:49 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enerji sektörüne ilişkin açıklamalarının sektöre yansımalarının neler olabileceğine ilişkin konunun uzmanı Alp Erkin bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararının ileriye dönük enerji sektörünün yol haritasının çizilmesine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Erkin, “2005 yılında yayımlanan ve Türkiye’yi yenilenebilir enerjide çok iyi bir noktaya taşıyan kanun 2020’de sona erdi. Sayın Cumhurbaşkanımız sektörde tereddüte yer vermeden Ocak sonu itibariyle bundan sonraki 10 yılın, yani 2032’nin hedeflerini belirlemiş oldu. Bu yasa 2021 yılı 1 Temmuz’dan sonra devreye girecek Yenilenebilir Enerji Tesislerini kapsıyor. Bir bakıma, eski yasadan ve oradaki cazip fiyatlardan faydalanmak isteyen yatırımcıya da “elini çabuk tut, 1 Temmuza kalmadan tesisini devreye alıver” deniyor. Malum normalde süre 31 Ekim 2020’de bitiyordu. Pandemi sebebiyle 31 Aralık 2020 ye kadar tesisini devreye alanlara yine on yıl süre ile 2005 yasasındaki fiyatlardan yararlanma şansı verildi. Sektöre verilen bu cazip fiyatlar, tüketici yani kamu tarafından karşılandığından, aynen Avrupa’da olduğu gibi günümüz şartlarına göre uyarlanmak zorundaydı. İşte Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı bu fiyatların belirlenmesi ve önümüzdeki 10 yılın bir yol haritasının çizilmesini sağlıyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN