SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Enerji Bakanlığı, Torbalı’da maden sahası açılması için izin verdi

Bu haber 18 Ekim 2022 - 12:08 'de eklendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, maden sahalarının açılması ve sözleşmelerinin uzatılmasıyla ilgili kararlarını duyurdu. Bakanlığın listesinde aralarında Torbalı’nın da bulunduğu İzmir’in 8 ilçesi de var

ENERJİ Tabii Kaynaklar Bakanlığı, maden sahaları ile ilgili aldığı kararları kamuoyuyla paylaştı. İzmir’i de yakından ilgilendiren duyuruda, Menderes, Kemalpaşa, Selçuk, Bergama, Aliağa, Ödemiş, Beydağ ve Torbalı’da açılması planlanan ocaklarla ilgili kararlar da yer aldı. Bakanlığa bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Son Taşınmaz Komisyonları tarafından 11 ve 12 Ekim’de yapılan açıklamaya göre, uygun bulunan ihale onaylarını, arama ruhsat taleplerini, işletme ruhsat taleplerini ve kamu yararı kararı taleplerini ilan etti. İzmir sınırları içerisinde faaliyetlerine onay verilen maden sahaları şöyle: Madenci Ceyhan Okkaoğlu’nun Menderes ve Kemalpaşa, İsa Bacacı’nın Selçuk’taki, 58 Yapı Şirketi’nin Bergama, Aliağa ve Kemalpaşa, ASF İnşaat’ın Kemalpaşa’daki iki maden sahası ile ilgili ihale süreçleri onaylanırken, İzmir Çimento Fabrikası Türk Anonim Şirketi Çimentaş’ın da Kırklareli’ndeki maden sahası ile ihale sürecini kesinleştirdi.

4 YENİ ARAMA İZNİ

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, madenci Serdal İpçi’nin Ödemiş’teki ruhsat sahasında kuvarsit, Mermertan Şirketi’nin Torbalı’daki ruhsat sahasında mermer, Bolkar Madencilik Şirketi’nin ise Menderes ve Beydağ sınırları içerisinde ruhsat sahalarında ise altın, bakır, kurşun, çinko, gümüş ve demir aramasına izin verdi.

4 OCAĞA İŞLETME İZNİ

BAKANLIK ayrıca Şaşmazlar Granit Şirketi’nin Bergama’da granit, 54 Adayapı Madencilik’in Menderes’te mermer, Torunoğlu Madencilik’in Torbalı’da dolomit ve madenci Yunus Orhan’ın Menderes’te mermer çıkarma izni ile ilgili yaptığı başvurulara da izin verdi. Bakanlık bu şirketler için işletme ruhsatı izni de verdi.

2 OCAĞA SÜRE UZATIMI

BAKANLIĞIN yayımladığı kararla madenci Remzi Sümer tarafından Bergama’da işletilen taş ocağı ve madenci Özcan Sunay tarafından Çeşme işletilen andezit ocağı için süre uzatım kararı verildi. Bakanlık İdeal Stone Madencilik Şirketi’ne ait Bergama’daki granit ocağındaki cevherin Ay Granit Madencilik Şirketi tarafından çıkarılmasına da izin verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.