SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

En sağlıklı, en çevreci ve en ekonomik ulaşım aracı bisiklet

Bu haber 19 Haziran 2023 - 9:55 'de eklendi.

Torbalı’nın iklim ve coğrafi yapı itibarıyla bisiklet sporu için oldukça uygun bir ilçe olduğunu söyleyen Torbalı Bisiklet Hastanesi sahibi Sait Usta, “En sağlıklı, en çevreci ve en ekonomik ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını yaygınlaştıralım” çağrısı yaptı.

ERTUĞRUL Mahallesi Torbalı Caddesi üzerindeki Beko servisi ile eski Olgun Koleji’nin arasında hizmet veren firmanın sahibi olan Usta, “Türkiye’ de son yıllarda giderek aktifleşen bisiklet sporu aynı zamanda Avrupa Birliği tarafından da sağlık, ekoloji ve ekonomi açısından tartışılmaz faydaları teşvik edilmektedir. En sağlıklı, en çevreci ve en ekonomik ulaşım aracı olması nedeniyle artık birçok şehrimizde bisiklet yolları yapılmakta hatta ulaşım sorununun azaltılması için bisikletten daha fazla faydalanma konusunda projeler gerçekleştirilmektedir. Torbalı’nın ilkim ve coğrafi yapısının elverişli olması nedeniyle bisiklet kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Uzmanlar, bisiklet kullanımının sağlık, çevre ve ekonomik açıdan birçok faydasını dile getirmektedir” dedi.

TRAFİKTE BİSİKLET KULLANIRKEN DİKKAT!

BİSİKLET kullanırken kazalarla karşılaşmamak için dikkat edilmesi gereken konulara da değinen Torbalı Bisiklet Hastanesi sahibi Sait Usta:  “Özel hazırlanmış bisiklet yolları ve uygun alanlar seçilmelidir. Yolun sağını kullanınız.  Trafik kurallarına uyunuz. Mutlaka kask takınız. Eldiven ve gerekirse dizlik ve dirseklik kullanınız.  Fren sisteminin her zaman çalışır olmasına, lastik havalarının gerektiği gibi şişirilmesine, zincirinin sağlam ve yağlanmış olmasına dikkat ediniz. Zil, korna, far ve reflektörler çalışır olmalıdır. Dönüşlerde ve duruşlarda uygun elinizi kullanınız. Trafikte diğer araç sahiplerine de buradan şu çağrımızı yapalım. Trafikte motorlu araç sürücüleri lütfen bisiklet kullanıcılarına saygılı olunuz” diye konuştu.

BİSİKLET KULLANMANIN FAYDALARI

GÜNDE 30 dakika bisiklet kullanmanın faydaları sayan Sait Usta; “Gürültü, hava ve ses kirliliğine sebep olmaz. Kalp, damar ve solunum sistemi üzerinde oldukça etkilidir. Uyku sorununu ortadan kaldırır. Sindirim sistemini çok iyi çalıştırır. Vücuttaki tüm eklemleri çalıştırır, kireçlenmeyi önler. Obezite sorunu yaşatmaz. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücut direncini arttırır. Daha sağlıklı ve daha verimli olmanızı sağlar.” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.