SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

En çok ambalajlı zeytinyağı ihracatı yapan Verde’ye ödül

Bu haber 09 Aralık 2023 - 2:07 'de eklendi.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, 2022 yılında en çok ihracat yapan 20 başarılı üyesini ödüllendirdi. 2022’de En Çok Ambalajlı Zeytinyağı İhracatı Yapan 10 Firma kategorisinde Torbalı Karakuyu’da faaliyet gösteren Verde Yağ zirveye oturdu.

ZEYTİN ve Zeytinyağı Sektör Buluşması ve Ödül Töreni’nde bir araya gelen sektör temsilcileri dökme zeytinyağı ihracat sınırlandırmasının son bulmasını istedi. Ödül töreninde konuşan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Davut Er, bu sezon sektör olarak tarihin en yüksek ihracat rakamlarına ulaşarak başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını söyleyerek, hedeflerinin 2 milyar dolar ihracata ulaşmak olduğunu ifade etti. Programda ödüller tek tek sahiplerine teslim edilirken, en çok ambalajlı zeytinyağı ihracatı yapan 10 firma arasında ilk sırada olan Torbalı Verde Yağ da ödül almaya hak kazandı

ZEYTİNYAĞI ARZINDA PANİĞE GEREK YOK

 DÖKME ve varilli zeytinyağı ihracatına yönelik getirilen ek tedbirlerin 17 Ekim’de süresiz olarak uzatıldığına dikkat çeken Er, kısıtlama kararların birliklerinden ve sektör temsilcileri ile istişarede bulunulmadan alındığını aktardı.Bu yıl yeni sezona yaklaşık 170 bin ton stok fazlasıyla gireceğimiz görülmekte. 2023/24 sezonunda da UZZK verilerine göre 179 bin ton rekoltemiz mevcut. Bu veriler ışığında iç pazarda zeytinyağı arzında panik olmasını gerektirecek bir durum söz konusu olmadığını bir kez daha vurgulamak istiyorum” diye konuştu. Törende konuşun TİM Meclis Başkanı Mustafa Gültepe de kasım ayında zeytinyağı sektörünün birim ihracatını en fazla artıran beşinci sektör olduğunu söyledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.