SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Emlakçılık kanununda yeni dönem başlıyor

Bu haber 15 Mart 2021 - 12:53 'de eklendi.

TOREMDER Başkanı ve yöneticileri, İzmir İl Ticaret yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonucunda resmi kayıtlı tüm firmalar, 1 Nisan 2021 itibari ile Sahibinden, Emlakjet ve diğer emlak sitelerine taşınmaz ticareti yetki belgelerini yüklemesi işlemlerine başlamaya ve zorunlu hale getirilmesine karar verildi. Başkan Serkan Filiz, “Bu sitelere vermiş olduğumuz ilanlara, işyeri yetki ve mesleki yeterlilik belgelerini de ilan fotoğraflarının içine yüklemeleri gerekiyor. Açıklama kısmına da ‘işyerimiz taşınma ticareti yetki belgesine sahiptir’ ibaresini de belirtmek gerekmektedir” diye konuştu.

‘CEZAİ YAPTIRIMLAR AĞIRDIR’

“FİRMALARDA çalışan emlak danışmanlarımız da yetki belgesini ilanlarında belirtmesi zorunludur” diye konuşan Torbalı Emlakçılar Derneği Başkanı Filiz, “Eksik evraklı ya da kayıt dışı çalışanlar, İl Ticaret Müdürlüğü yetkilileri ve TOREMDER yönetimi olarak tespit edilecek. Cezai yaptırımlar ağırdır, lütfen tüm firmalar ve çalışanları yeni kanunun getirmiş olduğu kurallara dikkat etsinler. Sonrasında mağduriyet yaşanmasın” diyerek uyarıda bulundu.

ŞARTLARI YERİNE GETİREMEYEN FİRMALAR CEZA VE İŞYERİ KAPAMA OLACAK

SAHTE ilan veren firmaların tespiti sonucunda ilan başına 26 bin TL ceza kesileceğini anlatan Serkan Filiz, mesleki yeterlilik belgesi olmayanların emlakçılık yapamayacağını anlattı.

EMLAK FİRMALARA ÖNEMLİ UYARI!

İŞYERİ taşınmaz ticaret yetki belgesi ve mesleki yeterliliğe Sahip olmayan firmalar, emlak faaliyetlerine devam edemeyecek. Başkan Filiz, “Tapuda ve diğer resmi kamuda işlem yapamayacak. İşyeri için gerekli metrekare ve ekipmanlar, vergi levhası, oda kayıt kurs belgesi, oda kayıt belgesi ve mesleki yeterlilik seviye 5 belgesine sahip olanlar taşınmaz ticareti yetki belgesi alabilecekler. Bu şartları yerine getiremeyen firmalar ceza ve işyeri sicil kapama olacak” şeklinde açıklamalarda bulundu. Sadece Haziran 2018 tarihinden önce tüm evrakları tam olan firmalar, kanundan muaf olacağını sözlerine ekledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Erdoğan Demir15 Mart 2021 / 19:13Cevapla

Torbalida deniz varda haberimiz mi yok bazı emlakçılar sahte resimlerle ilan veriyorlar müşteri daireyi görmek isteyince bı turlu göstermiyor başka daire gösteriyorlar.. sahte ilanla insanları dolandırıyorlar.