SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Emlakçılar kayıt dışı ile mücadelede kararlı

Bu haber 27 Eylül 2018 - 14:25 'de eklendi.

TORBALI Emlakçılar Derneği üyeleri basın açıklaması yaparak kayıtdışı ve ayakçı diye tabir edilen kişilerle mücadelede kararlı olduklarının altını çizdi. Bir süre önce Vergi Dairesi’ne liste sunan TOREMDER, 20 kişiye cezai yaptırım uygulanmasını sağladı. Dernek Başkanı Serkan Filiz, ayrıca yeni listenin bu hafta Vergi Dairesi’ne verileceğini kaydetti. Torbalı Emlakçılar Derneği’nin emlakçılara özel hazırlanan toremder.com ilan portalının da büyük ilgi gördüğünü söyleyen Serkan Filiz, “toremder.com’a üyelerimizin yanı sıra derneğimize üye olmayan firmalar da kayıt olabiliyor. Ayrıca bu üyeler mağaza da açabiliyor. Taahhüt yok, firma kaç ay isterse o kadar üyelik yapabiliyor. Çıkarken ceza gibi yükümlülüklerle de karşı karşıya kalmıyor” diye konuştu.

KAYIT DIŞI ÇALIŞAN KİŞİLER SEKTÖRÜ ZEDELİYOR

FİLİZ, 5 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikle ilgili değerlendirme yaptı. Sektörün gelişimini desteklemek adına bir dizi çalışma yürütüp sektör sorunlarına çözüm üretmek istediklerini ifade eden Filiz, yönetmelik ile bir adresi, ofisi dahi bulunmayan kişilerin sektörde çalışmasının önüne geçildiğini, bu sayede belirli standartlar getirildiğini kaydetti. Yönetmeliğin getirdiği standartlar öncesinde kayıt dışı çalışan kişilerin sektörü zedelediğini, bir kişinin birden çok kişiye aynı daireyi satıyor gibi gösterip kapora alıp dolandırabildiğini belirten TOREMDER Başkanı, “Yeni yönetmelikle kayıtsız çalışmanın önüne geçilecek” dedi.

‘SORUNLARINI TEK TEK ÇÖZÜYORUZ’

TOREMDER Başkanı Serkan Filiz, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Cumhuriyet tarihinde emlakçılık mesleği ilk kez yasalar karşısında bir sektör olarak tanındı. Bir masa ve bir kasası olan herkesin bu işi yapabileceğine inanılıyordu. Ancak Türkiye’de inşaat sektörünün gelişmesi, toplu konutların yapımı, nüfus artışı ve köyden şehre göçlerin etkisiyle sektör hızla gelişti. Bu gelişimlerden yola çıkarak sektörümüzün artan temsilci sayısıyla birlikte Torbalı Emlakçılar Derneği’ni kurduk. Sektörün ihtiyaçlarını tespit edip sorunlarını tek tek çözüyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.