SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Emine Çelik’in şiiri Kültür Çağlayanı Dergisi’nde yer aldı

Bu haber 14 Mart 2023 - 21:59 'de eklendi.

Bu sene, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü kutlanıyor. Torbalılı bir öğretmenin yazdığı şiirler de Kültür Çağlayanı adlı dergide yayınlanmaya hak kazandı.

ŞEHİT Onbaşı Mustafa Eser İmam Hatip Ortaokulu’nda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yapan Emine Çelik’e ait şiire yer verilen dergi önümüzdeki günleri dağıtılacak.

PROFESÖR Doktor Celal DEMiR’in editörlüğünü yaptığı ve Dünya Yazarlar ve Aydınlar Derneği’nin yayınladığı Kültür Çağlayanı adlı dergi yıllardır Türkiye genelinde yayınlanan şiirleriyle biliniyor.

DERGİDE, yurt içinde ve yurt dışında vatan toprağını korumak üzere düşmana karşı mücadele etmiş, bu uğurda hiç tereddüt etmeden canlarını feda etmiş aziz şehitlerimiz anısına yazılan, bir birinden anlamlı ve duygu yüklü şiirler de yer alıyor.

KALEMİMLE DEĞİL YÜREĞİMLE YAZDIM

ŞİRİNİN dergide yer almasından dolayı onur duyduğunu belirten Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emine Çelik, “Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz Türk milletiyle birlikte başlattığı Kurtuluş Mücadelesi büyük acılarla ve çilelerle yürütüldü. Bu süreçte tüm dünyaya ibret olacak mücadeleler, çatışmalar ve savaşlar gerçekleşti. Yedi düvele vatan savunması dersi veren aziz milletimizin bu kutlu mücadelesi bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile neticesini verdi. Şanlı tarihimize altın harflerle yazılan zaferler vatanı için canını seve seve feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde gerçekleşmiştir. Bu zaferlerden biri de Çanakkale’dir.

ŞEHİTLERİMİZ anısına yazdığım her kelimeyi, her dizeyi kalemimle değil yüreğimle yazdım. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz vatanımızın değerini şanlı tarihimizi okuyarak öğrenebilir ve milli şuuru ancak bu bilinçle idrak edebilir” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Emine ÇELİK16 Mart 2023 / 22:41Cevapla

Herkese beğeni ve yorumlar için teşekkür ediyorum sağolun 2020 yılında Çanakkale şiirlerimi kaleme aldım.O atmosferi duygu yoğunluğu ile genç kuşaklara aktarmak nereden nereye der gibi herşeyin kıymetini bilerek olur.İyi akşamlar herkese…Emine ÇELİK