SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Elinizde para varsa, arsa ya da konuta yatırın’

Bu haber 20 Ocak 2022 - 20:27 'de eklendi.

 İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, SONSÖZ TV’de Gazeteci Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

BAŞKAN Güleroğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Pandemi sürecinde işlerinin hareketli olduğuna vurgu yapan Başkan Güleroğlu, “Rakamlar gerçekçi. Geçen senelerde konut fiyatları düşürülmüştü. O düzeye düştüğünde rakamlar inanılmaz yükselmişti. Piyasada durağanlık var. Döviz ve altının sıçraması bir denge oluşturdu. Konuta değil, yatırıma yöneltti vatandaşları. Dövizden elde edilen kar, gayrimenkullere yansıyacak. Doların 18’den 14’lere düşmesi konut satışlarını durdurdu. Rakamlar şu an stabil. Yatırımcılara, konuta ihtiyacı olanlara, konut satın almak için beklemeyin, derim. Elinizde para varsa, arsa ya da konuta yatırın. Torbalı, Ayrancılar, Pancar, Ürkmez çok hareketlendi. Buna neye göre bakıyoruz, örneğin TOKİ Çeşme Ilıca’da 22 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardı bir arsayı. Bu satış, 77 milyon liraya bitti. Konut, arsa, altın kadar değerli” ifadelerini kullandı.

MERKEZ Bankası’nın 2021 yılı Kasım ayın Konut Fiyat Endeksi verilerini de değerlendiren İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, şu anda yurt genelinde ciddi bir konuta yatırım söz konusu olduğunu belirterek şu bilgileri aktardı: “Şu an Türkiye genelinde ciddi bir konuta yatırım var. Bu daha çok sayfiye yerlerinde… Pandemi koşullarında imkanı olanlar yazlıklarına gitti, olmayanlar da yerlerini satarak o alanlara gitti. Buraların fiyatları çok artı. Geçen seneden bu seneye yüzde 50, yüzde 70’likbir artış var. Mevkiinin arsa koşulları ve arzın talebi karşılamamasından kaynaklı fiyat artışları var. Merkez Bankası verilerine göre İzmir’de fiyatlar yüzde 8.2 artmış görünüyor. Bu sahadaki gerçeği yansıtmıyor. Çünkü tapuda bir değer var, bir de evin gerçek değeri var. Vatandaş evi 1 milyon liraya alıyor ancak tapuya 400 bin lira olarak bildiriyor. Merkez Bankası, tapudaki değere göre hesaplamış.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.