SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Elektrik kamulaştırılsın, ucuza elektrik verilsin!’

Bu haber 09 Şubat 2022 - 4:48 'de eklendi.

Vatan Partisi Torbalı İlçe Başkanı Süleyman Öğüt, elektrik zamlarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Öğüt, ‘Elektrik komulaştırılsın, ucuza elektrik verilsin’ kampanyasına Torbalı’dan da destek verdiklerini ve sonuna kadar arkasında olacaklarını ifade etti.

VATAN Partisi’nin Türkiye genelinde elektrik dağıtımın kamulaştırılması ve ucuz elektrik verilmesi yönünde büyük bir kampanya başlattığını söyleyen Öğüt, Torbalı İlçe Başkanlığı olarak kendilerinin de aynı doğrultuda, kampanyaya gereken her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Başkan Süleyman Öğüt, açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Elektrik dağıtımının kamulaştırılıp, ucuz elektrik verilmesi talebini içeren mücadeleyi yükselteceğiz. Enerji, haberleşme, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik başta olmak üzere, tüm sektörlerde özelleştirmeler Türkiye’yi yıkıma sürüklemektedir. Elektriğe yapılan son zamlar hepimizin canını çok yakmıştır. Ekonominin kötü gidiş hattıyla üreticinin zorlandığı şu günlerde zamlar, üretmeye vurulmuş en büyük prangadır.

KÂR etmekten başka bir derdi olmayan, özel dağıtım şirketi şebeke bakımı yapmadığı için, Isparta’yı bu dondurucu soğuklarda elektriksiz ve dolayısıyla doğalgazsız bırakmıştır. Ne yazık ki bu olay tek örnek değildir be Türkiye’nin genelinde benzer durumlar yaşanmaktadır. Sorunun tek çözümünün kamulaştırmaktan geçmektedir. 21 tane özel elektrik dağıtım şirketinin toplamda 135 milyar Türk Lirası’ndan fazla kâr etmektedir. Bu miktar bankaların toplam kârının bir buçuk katından fazladır. Devletten aldığı elektriği dört beş katına satan şirketler, halkı canından bezdirmekte üreticiye en büyük prangayı vurmaktadırlar. En önemlisi de Türkiye’yi kaosa sürüklemek için elinden gelen yapan Amerikan emperyalizmi ve onun ülkemiz içindeki işbirlikçileri olan bölücü terör örgütlerinin karanlık amaçlarına da uygun bir ortam oluşturmaktadır.

ÜRETİMİMİZE ve toplumsal barışımıza, milli güvenliğimize tehdit olan özel elektrik dağıtım şirketleri, derhal kamulaştırılmalıdır. Kamulaştırma, çalışanlarını devlet güvencesi altına alacaktır.  Böylece, çalışanlar mağdur edilmez ve haksız yere işten çıkartılmaların önüne geçilmedir. Vatan Partisi olarak hükümeti ve yetkilileri, milletimizi bir avuç dağıtım şirketi patronunun zulmünden kurtarması ve ucuz elektriğe kavuşması için, hiç vakit kaybetmeden tüm özel dağıtım şirketlerinin kamulaştırmasını talep ediyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.