SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ekonomi iftar menülerini vurdu, lokantalar boş kaldı

Bu haber 23 Mart 2024 - 1:31 'de eklendi.

Ekonomik zorlulukların iftar menülerine de yansımasıyla birlikte iftar saatlerinde lokantaların boş kaldığını belirten Kılıç, “Bir iki müşteri geliyor, o da fiyatları görünce bir daha gelmiyor. İşlerimiz her yıl yüzde 50 geriye gidiyor” dedi

TÜRKİYE’DE yaşanan ekonomik zorluklar Ramazan ayında da kendini gösterdi. İzmir’de iftar menülerine gelen zamlar nedeniyle eski günlerde ailecek gidilen iftarlar geride kaldı. Hal böyle olunca da lokantalar ve restoranlar ise iftar saatlerinde boş kaldı. Her geçen gün daha fazla geriye gittiklerini ve eski günleri aradıklarını belirten İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Doğan Kılıç, “Eskiden sabah işleri olmasa bile iftarda oluşan yoğunlukla dükkânı döndürebiliyorduk ama şu anda öyle bir şey söz konusu bile değil. Bir iki müşteri geliyor, o da fiyatları görünce bir daha gelmiyor. Durum böyle olunca da iftar saatlerinde lokantalarımız boş kalıyor. İftar menülerine geçen yıllara oranla yüzde 100’ün üzerinde zam yapmak zorunda kaldık. En düşük iftar menüsü 600 – 700 TL’den başlıyor. Artan girdi maliyetleri karşısında biz elimizden geldiği kadar zam yapmamaya çalışıyoruz ama bu duruma ne kadar dayanabiliriz bilmiyorum. Her ay 10 lokanta açılıyorsa 25 lokanta kapanıyor. Restoran ve lokantacı esnafı ciddi anlamda çok zor bir süreçten geçiyor” diye belirtti.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.