SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ekim alanlarının azalması en çok fabrikaları etkiledi!

Bu haber 15 Ocak 2022 - 21:45 'de eklendi.

Yazlık mahsullerde oluşan tuta, mildiyö ve mantar hastalıkları nedeniyle verim kaybının yaşandığı Torbalı’da, ekim alanlarının düşmesi ve kuraklığın etkili olması şimdi de kışlık mahsulleri etkiledi. Ekim alanlarının gerilemesiyle birlikte kışlık ürünlerin mumla arandığı ilçede gıda fabrikaları kotalarını tamamlamak üzere ürün arayışına geçti

TARIMA dayalı sanayi bölgesi olarak anılan ve Selçuk, Tire, Bayındır, Ödemiş gibi 7 ayrı ilçenin yer aldığı Küçük Menderes Havzası’nın pırasa, kereviz ile beyaz-kırmızı lahana üretiminin önemli merkezlerinden biri olarak gösterilen Torbalı’da, özellikleri nedeniyle birçok ekonomik faaliyet kolu bir arada sürdürülüyor.

PLANSIZ ekim ve aracıların çok para kazanma hırsı sebebiyle geçen yılı büyük bir zararla kapatan üreticiler bu yıl yetiştirdikleri ürünlerde kazanç sağlamayı hedeflerken, yağmurun toprağa geç düşmesi nedeniyle ürünlerde verim kaybının yaşanması, fiyatların da yükselmesine sebep oldu.

304 BİN dekar tarım arazisinde geçen yıl 521 bin 12 ton sebze ve meyve üretimiyle rekor kırılan Torbalı’da kışlık hasat işlemlerinin bu yıl yeni umutlarla aralıksız sürdürüldüğü öğrenilirken, fiyatların üst seviyelerde seyretmesi, üreticiye de adeta can simidi niteliği taşıdı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.