SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ejder meyvesi üreticiye umut oldu

Bu haber 17 Ekim 2022 - 23:01 'de eklendi.

Torbalı’da ejder meyvesi üreten girişimci Semih Elmas, şimdi siparişlere yetişemiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Aktaş, Ejder Meyvesi üreticisi Semih Elmas’ı serasında ziyaret etti.

HALK arasında ejder meyvesi olarak bilinen pitaya için İzmir’de deneme serası kuran üretici, siparişlere yetişebilmek için sera alanını büyütmeyi hedefliyor. Torbalı ilçesindeki arazilerinde meyve ve sebze üreten Semih Elmas, İngiltere’de yaşayan bir arkadaşının tavsiyesi üzerine ismini ilk kez duyduğu ejder meyvesini araştırmaya başladı.

BU konuda Türkiye’de üretim yapan ilk üreticilerden Mehmet Tanrıverdi ile temasa geçen Elmas, ağırlıklı olarak Akdeniz’de yetiştirilen meyveyi Ege Bölgesi’nde de üretmeyi denemeye karar verdi. Torbalı’da 2 dönüm sera oluşturan Elmas, diktiği ağaçlardan 1 yıl sonra ilk meyveyi almayı başardı.

İLK etapta ürününü çevre esnafa satan Elmas, zaman içinde oteller ve market zincirlerinden gelen siparişlere yanıt vermekte zorlandı. Elmas, yaptığı denemeyle ejder meyvesinin Ege Bölgesi’nde de yetiştirebileceğini gösterdiğini, ürünün tatmin edici fiyatı ve yetiştirme kolaylığı nedeniyle diğer üreticilerin de dikkatini çektiğini kaydetti.

ÖTE yandan Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Aktaş, “Üreticimizin talepleri ve tarımda yeni iş kolu fikirleri üzerine Ziraat Mühendislerimizle birlikte sohbet ettiler” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.