SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ehliyette sınıf değiştirmek için yazılı sınav zorunluluğu yok!

Bu haber 27 Mart 2021 - 0:08 'de eklendi.

SADIK İleri Bulvarı üzerinde hizmet veren Metropolis Sürücü Kursu Müdürü Sertan Özbay, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 29 Mayıs 2013 tarihinde yayınlanan Sürücü Kursu Yönetmeliği’nde, farklı bir sınıf ehliyet almak için, sürücülerin yazılı sınava girme şartının kaldırılmasının hem sürücü adayları hem de sürücü kursları açısından yarar sağladığına dikkat çekti. Yani ehliyette sınıf değiştirmek isteyen bir kişi tekrar yazılı sınava girmesine gerek yok. Bu konunun birçok kişi tarafından bilinmediğine dikkati çeken Özbay, vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.

‘KURSİYERLER ZAMAN KAYBI YAŞAMIYOR’

FARKLI bir sınıf ehliyet almak için, sürücülerin yazılı sınava girme şartının birkaç yıl önce kaldırıldığını belirten Sertan Özbay, “Önceki yönetmeliğe göre, 100 puan üzerinden belirli kriterlere göre değerlendirme yapılıyor ve hata yapıldığında puan düşülüyordu. Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenlemede, bu uygulama kaldırıldı ve yerine daha sıkı kurallar getirildi. Adayın direksiyon sınavında değerlendirilecek hususların sadece birinde hata yapması, sınavdan elenmesine neden olabiliyor. Örneğin elinde B sınıfı yani otomobil ehliyeti olan bir kişinin, A2 yani motosiklet ehliyeti almak istemesi durumunda tekrar yazılı sınava tabi olma şartı ortadan kalkmıştı. Sürücüler, yeni sistemde direkt direksiyon sınavına girerek fark sınıfı ehliyet sahibi olma hakkına sahip oldu Ancak bu birçok kişi tarafından hala bilinmiyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.