SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ehliyeti olup, araç kullanamayana iyi haber

Bu haber 02 Mayıs 2019 - 14:51 'de eklendi.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), ehliyeti olan ancak trafiğe çıkamadığı için araç kullanamayan veya sürüş yeteneklerini geliştirmek isteyenlerin başvurduğu özel direksiyon derslerini, yasal dayanağa kavuşturacak. Konu hakkında Metropolis Sürücü Kursu Müdürü Sertan Özbay bilgi verdi. Özbay, hazırlıkları son aşamaya getirilen yönetmelik taslağı ile derslerin yetkin olmayan kişilerce, ‘merdivenaltı’ verilmesinin önüne geçilmesi amaçlandığını kaydetti.

TRAFİK ADABI

METROPOLİS Sürücü Kursu Müdürü Sertan Özbay, “Ehliyet kurslarının eğitim ve sınav standartı yükselterek, kalitesini artıracak olan düzenlemeyle, vatandaş özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarına kaydolarak 4 saatlik ‘trafik adabı’ dersiyle birlikte istediği kadar direksiyon uygulama eğitimi alabilecek. Böylece, vatandaşın ehil olmayan kişilerden aldığı özel direksiyon dersleri sebebiyle yaşadığı mağduriyet giderilecek” şeklinde konuştu.

NÜFUS KOTASI

DÜZENLEMEYLE ayrıca ehliyet kursu açılışına ‘nüfus’ kotası getirilmesi planlandığını ifade eden Özbay, sözlerimi şöyle sürdürdü; “Buna göre, özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarının açılışı, özel ulaştırma hizmetleri, mesleki eğitim ve geliştirme kurslarında olduğu gibi, ilçe nüfusları ile orantılı olacak. Buna göre; her 50 binlik nüfusa, 2 kurs açılabilecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.