SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ege’den bir ‘Karadeniz Rüzgarı’ geçti

Bu haber 19 Mart 2022 - 19:02 'de eklendi.

Eğitimci yazar Hasan Akçap Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’u anlattı;

“Akçaabat’lı Cafer Tosun’un 7 yıllık hizmet dönemi sona erdi.

Türkiye’nin en zor ilçelerinden birinde yaptığı işlerle iz bırakan Cafer müdür adeta Torbalı’da hırçın bir Karadeniz rüzgarı estirdi.

Torbalı halkı olarak Cafer hocamıza ahde vefa göstermeli, onu hak ettiği şekilde uğurlamalıyız. Hatta onu daha üst görevlerde görüp alkışlamalıyız.

Peki ne mi yaptı Cafer Hoca?

Torbalı gibi kozmopolit bir ilçenin eğitim ve öğretim işlerinin nasıl yürütülebileceğini gösterdi hepimize. Her yıl yaklaşık 10 bin kişinin göç ettiği, 24 milletten insanın yaşadığı bir ilçe; son on yılda nüfusunu ikiye katlayan, ekonomisiyle bir çok ili geride bırakan, tarım, sanayi ve turizm kenti Torbalı.

İşte bu ilçeye 35’ten fazla okul ve kurum kazandırdı Cafer hoca. Resmi okul ve kurum sayısı 93’e yükseldi. Burada Cafer hoca ve inşaat bölümü şefi Tolga beyin emekleri ödenmez. Bu okullar yapılmasaydı nice olurdu Torbalı’nın hali? Resmi ve özel okullarda okuyan 43 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir ilçe Torbalı.

Her an her okulun içindeydi Cafer hoca. Asimetrik okul ziyaretleriyle okulların denetim ve gözetim işlerini hassas bir çizgi üzerinde yürütürdü. Hangi okulda kaç idareci, kaç, öğretmen, kaç öğrenci, kaç hizmetli personel olduğunu ezbere bilirdi. Okulların ihtiyaçlarını evinin alışveriş listesi gibi aklında tutardı. Okulların sorunlarını kendi sorunlarının üstünde tutardı. Yerinde duramazdı. 7 yıllık görev süresi içinde makamında oturduğu gün sayısı sayılıdır. Koltuk değil, saha adamıydı. Kimseye eyvallahı yoktu. Söz konusu vatana, millete hizmet olduğunda babasını bile tanımazdı.

Hiç bir soruna, hiç bir olaya kayıtsız kalmazdı. Örnek bir eğitimci, örnek bir liderdi.

Cafer hoca döneminde Torbalı ilçesinde en fazla yükselen alan hiç şüphesiz özel eğitim alanıydı. Özel gereksinimli çocuklar onun döneminde rahat bir nefes aldılar; bir çok okulda özel eğitim sınıfları açıldı, sınıfların fiziki donanımları ve eğitim materyalleri karşılandı, öğretmensiz sınıf bırakılmadı. Özel çocukları çok severdi, onların toplumdan izole edilmelerini istemezdi, onlar için ayrı okul yapılmasına karşıydı. Sağlıklı öğrencilerle iç içe olsunlar isterdi. Özel çocukların ve ailelerinin duaları daima Cafer hocayla beraber olacaktır. Ayrıca Rehberlik Araştırma ve Bilsem gibi kurumlar da Cafer hoca döneminde kuruldu ve bu kurumlar Torbalı ilçesine daha çok hizmetler sunacaktır.

Okul öncesi alanında da Torbalı ilçesi çağ atladı. 7 bağımsız anaokulu ve hemen hemen her okulun bünyesinde anasınıfları açıldı. Torbalı halkı okul öncesine büyük teveccüh gösteriyor ve bunda Cafer hocanın da payı büyük.

Torbalı ilçesinin köy okullarını gidip görmelisiniz. İnanın her biri özel okuldan farksız. Gerek fiziki gerekse eğitim kalitesi açısından modern seviyede köy okullarımız. Okulu olmayan köy çocuklarının ayağına servis gidiyor, bu çocuklara gittikleri okullarda ücretsiz yemek veriliyor, hem de beş yıldızlı.

İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim kalitesi oldukça yüksek. Derslik başına düşen öğrenci sayıları il ve ülke ortalamalarının altında. Öğretmensiz sınıf, boş geçen ders bulamazsınız. İlçenin başarı grafiği sürekli yükseliyor. Torbalı öğretmenleri ve öğrencileri Yerel, ulusal ve uluslararası projelere Torbalı damgasını vuruyorlar. Son 5 yılda Erasmus+ projeleri iki katına, eTwinning ve TÜBİTAK projeleri dört katına çıktı. Etkinlik ağırlıklı ve öğrenci merkezli eğitim sayesinde Torbalı ilçesinin eğitim kalitesi yükseldi ve yarınlar için de umut veriyor.

Cafer hocanın en fazla önem verdiği konuların başında güvenlik ve okul sağlığı gelirdi. İş güvenliği uzmanı Selin hanım ve okul sağlığı uzmanı Gülbahar hanımla birlikte okulları didik didik ederdi Cafer hoca. Sabitlenmemiş ve fazla demirbaş bulamazsınız okullarda. Tüm güvenlik tedbirleri en hassas şekilde alındı. Küresel salgın döneminde Torbalı okullarının tümü Okulum Temiz belgesi aldı. Çok zor bir işti bu, ama çok iyi başarıldı. Torbalı ilçesinde meslek lisesi bünyesinde  maske üretimi yapılmasını sağlayarak hem ilçenin hem ildeki bir çok kurumun maske ihtiyaçları karşılandı. Salgın süresince Cafer hoca ve ekibi mükemmel iş çıkardı.

Dezavantajlı, gariban çocukların arkadaşıydı Cafer hoca. Şehit ve gazi çocuklarının daima destekçisiydi.

İz bıraktı Cafer hoca. Şube müdürleri, ilçe milli eğitim çalışanları, hizmetli, memur, şef , hepsiyle aile gibi bir ortam kurdu güzel çalışmalar gerçekleştirdi.

Santraldaki Onur görme engeline rağmen süper hafızasıyla Cafer hocanın hayran olduğu bir dostuydu. Her gün önce onunla çay içer, sohbet eder, işlerine ondan aldığı enerji ile başlardı.

Torbalı halkı olarak şükran duygusu içindeyiz Cafer hocamıza. Onu hak ettiği şekilde uğurlamayız. Ahde vefa göstermeliyiz. Büyüklerimizin de onu takdir ve saygı ile uğurlayacaklarına, daha üst görevlere layık göreceklerine inanıyorum.

Bir Cafer hoca kolay yetişmiyor arkadaşlar. Onun bir çalışma arkadaşı olarak kendisine teşekkür ediyorum. Ellerinden öpüyorum.

Yeni gelen müdürümüze de hayırlı olsun diyorum.

İşte böyle, bir Karadeniz rüzgarı geçti Ege’den.

Allaha emanet ol Cafer hoca, seni saygılarımızla, şükran ve minnetle uğurluyoruz.

Torbalı’da kurulan altyapı üzerinde çocuklarımızın vatana, millete hayırlı evlatlar olarak yetişeceklerine inanıyorum.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.