SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ege Üniversitesi’nden dereceyle mezun olan diyetisyen Tınaztepe’de!

Bu haber 23 Kasım 2021 - 23:46 'de eklendi.

Diyetisyen Meryem Altın, Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı. Ege Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden dereceyle mezun olan Diyetisyen Altın, Ege Üniversitesi Hastanesinde görev yaptıktan sonra stajını Buca Tınaztepe Hastanesi ve Buca Tıp Merkezi’nde yaptı. Deneyimli diyetisyen Tınaztepe’de sağlıklı kilo verme, kişiye özel beslenme planı, kilo koruma programı, diyabet beslenmesi, gebelikte ve emzirme döneminde beslenme, çocukluk çağı beslenmesi, aşırı zayıf kişilerde kilo alma planları, yaşlılık dönemi beslenmesi, mide ve bağırsak hastalarına özel beslenme konularında hastalarına yardımcı olacak.

PANDEMİ KİLOLARINIZDAN KURTULMANIZI SAĞLAYACAK SAĞLIKLI VE PRATİK ÖNERİLER

Koronavirüs salgını hareketsizliği beraberinde getirerek pek çok kişide hızlı kilo alımına sebep oldu. Pandemi süreciyle birlikte sonbahar mevsiminde de metabolizmanın yavaşlamasıyla kış öncesi şok diyetlere ilgi giderek arttı. Diyetisyen Meryem Altın, sürdürülebilir olmayan şok diyetlerin sağlığa ciddi zararlar verebileceğinin altını çizerek, sürdürülebilir olan ve sağlıklı kilo vermeyi sağlayan kişiye özel diyetler uygulanması gerektiğini belirtti. Beslenme ve Diyet Uzmanı Altın, “Kısa sürede hızla alınan kilolarla mücadele konusunda “Amacınız ideal kilonuza kavuşmaya çalışırken, hayatınızda doğru ve kalıcı beslenme davranışı geliştirebilmek olsun. Bazı kurallara dikkat ederek bunu gerçekleştirmek mümkün. Bir davranış yaptıkça kalıcı hale gelir. Diyetisyeninizle size özel doğru yöntemi bulup, keyifle beslenip sağlıklı kilo vermek zor değil” açıklamasında bulundu.

‘10 KİLO VERME HEDEFİNİZ VARSA, ÖNCELİKLİ OLARAK 3 KİLO VERMEYİ DENEYİN’

Tınaztepe’li Diyetisyen, pazartesi günü başlanan diyetlerden kısa sürede vazgeçilmemesi, hem kilo kaybını sağlayıp hem de sürdürülebilir bir diyet olması için, başlangıçta dikkat edilmesi gereken 6 fayda sağlayacak kuralı sıraladı. Kilo verme hedefinize adım adım ilerleyin. Eğer 10 kilo verme hedefiniz varsa, öncelikli olarak 3 kilo vermeyi deneyin. Çevrenizde diyet yapmış ve çok iyi kilo vermiş hatta nasıl kilo verdiğini anlatan kişiler mutlaka vardır. Son dönem sıkça dile getirilen 2 öğün beslenme, protein diyeti, sebze diyeti vb liste uzar ve gider. Yapacağınız şey çok basit; bir diyetisyen ile görüşüp; beslenme şeklinizi, yaşamınızı, çalışma saatlerinizi detaylı konuşup size en uygun, sağlıklı kilo verme yöntemini bulmaktır.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.