SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Efe Yakkan, gazetecilerle bir araya geldi

Bu haber 30 Kasım 2023 - 0:32 'de eklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçim adaylık süreci devam ediyor. 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’den belediye başkan adayı olmak için yola çıkan Efe Yakkan, Torbalı’daki medya mensuplarıyla bir araya geldi

CUMA günü adaylık başvurusunu CHP İlçe Başkanlığı’na yapacağını duyuran Yakkan’ın seçilmesi durumunda projeleri bile hazır. Yaklaşık 8 aydır hazırlık yaptığını ifade eden Yakkan, yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Teknik ekibi ile beraber ilçenin sorunlarını tespit ettiğini belirten Yakkan, başta deprem ve altyapı olmak üzere, imar ve şehircilik konusunda da önemli çalışmalara imza atacağını söyledi. Yakkan Torbalı’da yapay zeka destekli dijital belediyecilik sistemine geçeceğini, bu konuda teknik ekibinin altyapı çalışmalarını tamamladığını belirtti.

ÖNCELİĞİ DEPREM GERÇEĞİ OLACAK

16 YILLIK kamu görevinden istifa ederek Belediye Başkan Aday Adayı olan Yazıbaşılı Efe Yakkan, “Göreve geldiğimizde ilk işimiz Torbalı’nın deprem haritasını çıkarmak olacak. Bu konuda ciddi bir hazırlığımız var. Deprem gerçeği ile beraber yaşamayı öğrenmeliyiz. Burada en büyük görev belediyelere düşüyor. Tamamen bilimsel yöntemlerle depreme yönelik bir planlama yapacağız” dedi.

“TARIMI DESTEKLEYECEĞİZ”

TORBALI’NIN verimli tarım alanlarına sahip olduğunu hatırlatan Yakkan, “Torbalı sanayi kenti olduğu gibi aynı zamanda bir tarım bölgesi de. Bizde çocukluğumuz döneminde burada çiftçilik yapıyorduk. Belediyeyi kazandığımız zaman da çiftçilerimizi ve tarımsal üretimi destekleyecek programlar üreteceğiz. Özellikle Torbalı’nın jeotermal ve yeşil enerjiden yararlanarak bir üretim politikası geliştirmesi gerekiyor. Biz de belediye olarak çiftçilerimize fide desteği sağlayıp ilçedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesine öncülük edeceğiz” dedi.

“TORBALI’DA İŞSİZLİĞİ BİTİRECEĞİZ”

TORBALI’NIN önemli bir genç nüfusa sahip olduğunu belirten Yakkan, “Torbalı hem sanayisi ile hem de tarımı ile bölgenin gözbebeği bir ilçe. Tabi burada ciddi bir genç nüfusumuz da bulunuyor. Ancak ona rağmen ilçede gençlerimiz iş bulamıyor, işverenimiz de personel bulamıyor. Biz belediye olarak işçi ve işvereni bir araya getireceğiz. Tahmini olarak yılda 15 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Bunu yaptığımız zaman Torbalı’da işsizlik diye bir sorun kalmayacak” dedi.

METROPOLİS’TE ULUSLARARASI FESTİVALLER DÜZENLENECEK

METROPOLİS AntikKenti’nin Torbaı’nın önemli bir değeri olduğunu belirten Yakkan, “Metropolis Antik Kenti’ne maalesef yeteri kadar turist ilgisi çekemiyoruz. Bu da bizim suçumuz. Belediye olarak özellikle balkan ülkeleri ve Avrupa ülkeleriyle ortak uluslararası festivaller düzenleyerek ilçemizin tanıtımını sağlayabiliriz. Bunun için de çalışmalarımız var” dedi.

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK, ÖĞRENCİLERE DERSANE AÇILACAK

GÖREVE geldiklerinde Torbalı’daki trafik sorununu kökten çözeceklerini belirten Yakkan, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için de dersane açacaklarını belirtti. Yakkan, okul öncesi eğitimi destekleyici çalışmalar yapacaklarını, kadınlar, gençler ve ileri yaş grupları için sosyal yaşam alanları oluşturacaklarını söyledi. Oldukça iddialı açıklamalarda bulunan Yakkan, “Adayımız kim olursa olsun çalışmalarımızı, projelerimizi paylaşmaya hazırız. Torbalı için bir yola çıktık, ilçeme faydalı olmak istiyorum. Partimizin ilgili kurulları uygun görüp beni aday olarak gösterirlerse Torbalı’da seçimi kazanacağıma ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni yerelde bir kez daha iktidara taşıyacağıma inanıyorum. Diğer aday adayı arkadaşlarıma da başarılar dilerim” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.