SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Üretici, geçen yıl zarar ettiren domatesten bu yıl umutlu!

Bu haber 09 Mayıs 2022 - 1:17 'de eklendi.

Tarımı, sanayisi ve ihracat performansıyla istatistikleri alt üst eden Torbalı’da, her yıl ekimi en çok gerçekleşen ürünler arasında ilk sırada yer alan domates hasadı önümüzdeki ay gerçekleşecek

ÖZELLİKLEDE son dönemde ihracat rakamlarının rekor seviyelere ulaşmasında önemli bir rol üstlenen ovanın şampiyonu, çiftçinin her yıl olduğu gibi bu yıl da umudu olamamış ve çiftçiler tarlada domatesleri kurumaya bırakmıştı

OVADA bu yıl domateste yüksek bir verim beklenirken, yetiştirilen salçalık ve kurutmalık domatesler, ihracat rakamlarına da doğrudan etki edecek. İlçemizde faaliyet gösteren dev salça fabrikaları, ovadan temin ettikleri domateslerden ürettikleri salçaları yurt içi ve yurt dışı piyasasına sürmenin hesaplarını yaparken, kurutma yapan firmalar da Torbalı’nın kavurucu sıcaklıklarının altında kurutacakları domatesleri, dünyanın dört bir yanına servis etmek için gün sayıyor.

İLÇE ekonomisine her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük katkı sağlaması beklenen domates, aynı zamanda binlerce kişiye de iş ve aş olacak. Hasat dönemi için geri sayıma geçildiği bugünlerde, Yeniköy başta olmak üzere Özbey, Ahmetli, Sağlık, Yeniköy, Pamukyazı, Subaşı, Atalan ve Kırbaş bölgelerindeki çiftçiler hazırlıklarını tamamladı. Çiftçilerin gözde ürünleri arasında ilk sırada yer alan domatesin daha kaliteli ve lezzetli olması için yoğun çaba sarf edilirken, ilaçlama ve temizleme çalışmaları da sona erdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.