SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Tınaztepe’li uzman uyardı! Göz torbası deyip geçmeyin…

Bu haber 31 Mayıs 2022 - 23:14 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kemal Kaplan, blefaroplasti ameliyatı ile göz torbalarının iz bırakmadan tedavi edilebileceğini söyledi.

GÖZ Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaplan, “Yaşlanma belirtileri ilk olarak göz çevresinde başlamaktadır. Çoğu zaman insanların yüzünde genel bir kırışıklık olmamasına rağmen göz kapaklarının ince cilt yapısı nedeniyle orta yaşlarda kırışmaya başlar. Gözler torbalanmaya başlar. Siz genel olarak genç olsanız bile kırışık ve torbalı göz kapaklarınız sizi yaşlı görünmenize ve yorgun hissetmenize neden olur. Göz kapağı cerrahisinden sonra birçok hasta oluşan değişime kendisi bile inanamıyor… Tabii ki, hastalarımızın cerrahi sonrası gözlerinin içinin güldüğünü görmek  bizim için en büyük motivasyon kaynağı…” dedi.

‘KAŞ YAPACAĞIM DERKEN GÖZ ÇIKARMA’ OLAYI MEYDANA GELİYOR

GÜNÜMÜZDE göz cerrahları dışında birçok yerde, uygunsuz koşullarda, göz kapaklarına, cerrahi müdahale, botox, dolgu ve benzeri işlemlerin yapılmakta olduğunu ifade eden Tınaztepe’li Göz Hastalıkları Uzmanı, “Eğitimsiz, doktor bile olmayan insanların yaptığı yanlış uygulamalar, istenilmeyen sonuçlar doğurmaktadır. Doktor olsa bile gözün anatomik yapısına ve fizyolojisine yeteri kadar hakim olmadıkları için göz kapağını düzelteceğiz derken göze zarar veriyorlar.. Tam anlamıyla ‘kaş yapacağım derken göz çıkarma’ olayı meydana geliyor. Botoks ve dolgu işlemleri doğru yapılsa bile birkaç ay sonra göz kapakları eski haline döner. Yani kalıcı etki sağlamaz. Göz kapağındaki fazla cilt dokusunun ve göz torbalarının alınması kişilerde yaklaşık 15 yaş genç bir görünüme neden olur.. Ve Bu kalıcı bir değişimdir… Yani her zaman 15 yaş genç görünüşünüz” diye konuştu.

GÖZ ÇEVRESİ ESTETİK YAKLAŞIMI, AYRI BİR UZMANLIK GEREKTİRMEKTEDİR

  1. KAPLAN, “Göz kapağı estetik ameliyatları için birçok yöntem vardır ama ana kural, 4 ana bölgenin bir arada değerlendirilmelidir. Bunlar; kaşlar, üst ve alt göz kapaklar ve orta yüz (yanak alanı) olarak sıralanabilir. Bu bölgelerden herhangi birisi dikkate alınmadan yapılan cerrahi islemler tam manasıyla bir gençleşme sağlanmasını engeller. Bazı hastalarda göz kapağı düşüklüğü denilen olay kaş düşüklüğü de olabiliyor.. Kaşların alın germe ile kaldırılması hem kapak cerrahisi gereksinimini ortadan kaldırıyor hem de alındaki kırışıklıkları da ortadan kaldırarak daha genç görünmenizi sağlıyor” şeklinde konuştu.

TECRÜBELİ GÖZ CERRAHLARI TARAFINDAN YAPILMALIDIR

“GENEL olarak, göz torbası şikayetiyle gelen hastalarda, kapsamlı bir muayene sonrası, ameliyatlı veya ameliyatsız teknikler, kişiye özgü planlanabilir” diye konuşan Op. Dr. Kemal Kaplan, “Bazı hastalarda, ameliyat mutlak çözüm iken, birçok hastada ise lokal, kısa süreli yapılan işlemlerle çok etkili sonuçlar alınabilmektedir. Farklı teknikler içerisinden, cerrahınız gerekli ve uygun tekniği, sizin yüz yapınıza ve isteğinize göre uygulayabilir. Her zaman, bir işlem veya ameliyat yaptırmadan önce, karşınızdaki doktorla, tüm tedavi seçeneklerini enine boyuna tartışmayı unutmayın” şeklinde konuştu

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.