SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Sezon kapandı ama tezgahlarımızdan balık eksilmeyecek’

Bu haber 03 Mayıs 2022 - 2:19 'de eklendi.

Bu yıl da her yıl olduğu gibi denizlerde balık avı yasağı başladı. Denizlerde balık avı yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılara yeniden denize açılabilecek ve avlanma sürecini başlatabilecek.

TÜRKİYE’DE denizlerde geçen sene 1 Eylül’de başlayan avlanma mevsimi bitti. Torbalılı balıkçılar, yaz mevsiminin sonuna kadar teknelerinin ve ağların bakımını yapacak. Kapalı pazaryerinde hizmet veren Erol Balıkçılık’ın işletmecisi Turgut Öztaş, bereketli geçen bir sezonu geride bıraktıklarını ifade etti.

‘SADECE BÜYÜK GIRGIR VE KAYIKLARA YASAK VAR’

BALIKÇI Öztaş, “Yılbaşından sonra balıkçılık zayıfladı ama yine çeşitlerimiz geliyor. ‘Balık yasağı geldi’ deniliyor. Halkımızı bilinçlendirmemiz lazım bu konuda, sadece büyük gırgırlara, büyük kayıklara yasak var, küçük kayıklara avlanma yasağı yok. Tezgahlarımızdan balık eksilmeyecek” dedi.

BALIKÇILIK kaynaklarının sürdürülebilir olduğunu dile getiren Erol Balıkçılık işletmecisi Turgut Öztaş, “Her yıl üremeyle, büyümeyle belli bir miktar artar, bu kadarını avlarsak sonsuza kadar bu denizden yararlanabiliriz. Yemini vermedik, suyunu vermedik, bakımını yapmadık, ağı atıyoruz çekiyoruz, atıyoruz çekiyoruz. Nadir bir kaynak bu. Bu kaynaktan yararlanmanın şartı, her yılki artış kadar avcılık yapmamız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.