SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Sevgi SİZ Anne SİZ’ temalı panelin ikincisi gerçekleştirildi

Bu haber 19 Mayıs 2022 - 7:04 'de eklendi.

Torbalı Kaymakamlığı, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Torbalı Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin ortaklaşa yürüttükleri Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi kapsamında “Sevgi SİZ Anne SİZ” temalı panel programının ikincisi gerçekleştirildi.

GEÇTİĞİMİZ hafta ilki Torbalı Ticaret Odası Konferans Salonunda, Piri Reis ve Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin dokuzuncu sınıf öğrencilerine yönelik olarak, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya ve İlçe Protokolünün katılımıyla gerçekleşen panelin bu haftaki misafirleri,  Torbalı Anadolu Lisesi dokuzuncu sınıf öğrencileri oldu. Torbalı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Öney, Okul Sağlığı Uzmanı Gülbahar Uysal, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Osman Sönmez ve RAM Rehberlik Öğretmenleri, Torbalı Anadolu Lisesi Müdürü Şakir Aygün ve okulun görevli öğretmenleri ve bazı okul müdürlerinin de katıldığı panel ile 240 öğrenciye ulaşılmış oldu.

PANELİSTLER GENİŞ KİTLELERE HİTAP EDİYOR

AİLE İçi ve Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesi konusunu kendi sahalarında inceleyen panelistler kalabalık bir öğrenci kitlesine hitap ederken oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Her hafta bir yenisi farklı lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen panelde projenin uygulandığı okulların Rehber Öğretmenleri olayın psikolojik yönünü ele alıyor. Bu haftaki panelde şiddetin psikolojik yönü ve önleme yöntemleri konusunu Torbalı Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Meryem Yalçın anlattı. Meryem Yalçın sohbet havasında sürdürdüğü konuşmasında şiddetin psikolojik altyapısını ortaya koydu ve çözüm önerilerinde bulundu. Torbalı Sosyal Hizmetler Merkezinden Sosyolog Ceren Akten Koçerli konuyu sosyolojik açıdan değerlendirerek, çözüm önerileri sundu. Ceren Akten Koçerli okullarda yıl içerisinde de aileye yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, her hangi bir taciz anında öğrencilerin nerelerden yardım alabilecekleri konusunda bilgi verdi.  Hukuki açıdan şiddete götüren sebepler ve yaptırımları ile ilgili bilgilendirmeleri İzmir Barosu Avukatlarından Av.Sevdenur Kuşoğlu yaptı. Sevdenur Kuşoğlu’nun konuşmasında öğrencilerle sohbet, soru cevap metodunu kullanması panele renk kattı. Dinimizde hiçbir şekilde şiddete yer olmadığını, ne Kuran ı Kerim’de, ne Hz. Muhammed (sav) hayatında, ne İslam Tarihinde şiddete en ufak bir meyil ve müsamahanın bulunmadığını, insanların yanlış inanç ve hurafe bilgilerle şiddetlerine kılıf bulmaya çalıştıklarını vurgulayan Torbalı Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Celil Aksoy örnek ayet, hadis ve yaşam öyküleriyle bezeyerek konuyu dini yönden açıkladı. Paneli yöneten Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Okan Ünal ise etkili sunumuyla dikkati çekti.

ÖNCE AİLE HAFTASI KAPSAMINDA KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNE KATILDILAR

PANELİN bu hafta ki uygulama mekânı Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Eser İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu oldu. Torbalı Anadolu Lisesi dokuzuncu sınıf öğrencileri önce Uluslararası Aile Haftası kapsamında “Aile” temalı kortej yürüyüşüne katıldılar. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya, İlçe Protokolü ve tüm okul müdürlerinin de katıldığı kortej sonrası Torbalı Anadolu Lisesi dokuzuncu sınıf öğrencileri Mustafa Eser İmam Hatip Ortaokulu Konferans salonuna öğretmenleri eşliğinde geldiler. Bu anlamlı yürüyüş sonrası öğrencilerin Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet konulu paneli daha bir dikkat ve ilgiyle takip ettikleri gözlerden kaçmadı. Panelin ikinci oturumunda forum yapılarak öğrencilere mikrofon uzatıldı. Öğrenciler merak ettikleri soruları istedikleri konuşmacılara yönlendirme fırsatı buldular.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.