SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Salça fabrikaları üretime hazırlanıyor

Bu haber 09 Mayıs 2022 - 1:20 'de eklendi.

İlçede tarım ve sanayi alanında yapılan yatırımlarındaki artış ile beraber Torbalı, ihracat performansıyla 66 ili geride bırakarak büyük bir ekonomik başarı elde etti. Domates hasadına sayılı günler kala ilçedeki salçalık domates üretimi yapan fabrikalarda hummalı bir hazırlık başladı.

İLÇENİN verimli topraklarında yetiştirilen domatesler kurutulmuş, konserve salça yapılmış, şoklanmış  olarak satışa sunuluyor. Torbalıda hasadı yapılan domatesler  dünya çapında  60 ülkeye ihraç ediliyor. Geçtiğimiz senelerde yaz yağmurlarının domateslerde oluşumunu tetikleyen domatesi tuta ve mildiyö hastalıklarına bu sene rastlanmaması üreticinin yüzünü güldürürken hasat için gerim sayım devam ediyor.

DOMATES hasadının bir ay kadar sonra başlaması beklenirken Torbalı’da sadece  hasat döneminde üretim yapan konserve salça üretimi yapan fabrikalarda hazırlık başladı. Üretim için gerekli malzemelerin stokları yapan işletmeler hasat döneminde meydana gelebilecek herhangi bir sorun nedeniyle üretimlerini durdurmamak amacıyla hazırlıklarını büyük bir titizlikle yapıyor. Salça fabrikalarının yanı sıra domatesi kurutulmuş olarak ihraç eden fabrikalar da domates sergilerini bahçelerine kurdu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.