SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Manisa’da üretiyor, Torbalı’ya satıyor

Bu haber 07 Mayıs 2022 - 1:20 'de eklendi.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 3 milyon liralık yatırım yaparak, fide serası kuran çiftçi Refik Elbüken (47), ürettiği yazlık ve kışlık sebze fidelerini, tüm Türkiye’ye satıyor. Sattığı yerler arasında Torbalı da bulnuyor.

KORONAVİRÜS (Covid-19) salgınına rağmen 12 milyon fide siparişi alan Elbüken, “Koronavirüs bizi engellemedi, aksine işlerimizin önü açıldı. Vatandaş pazara gidip erzağını almakta sıkıntı yaşadığı için evinin bahçesinde, balkonunda bir şeyler yetiştirmeye başladı. Açıkçası korana bize yaradı” diye konuştu. Manisa Turgutlulu girişimci çiftçi Refik Elbüken, geçtiğimiz yıl 3 milyon lira harcayarak, Turgutlu Ovası Kısmalı yolu mevkisinde 10 dönüm arazide sera kurdu. İlk yıl 1 milyon fide siparişi alan Elbüken, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 12 milyon fide siparişi aldı. Serasında 10 işçi, 2’de ziraat mühendisi istihdam eden Elbüken, bu yıl sonuna kadar 20 milyon fide satmayı hedefliyor. Elbüken, fideleri toprakla buluşmak üzere Aydın, İzmir Torbalı, Uşak Eşme ve Sakarya’ya gönderiyor.

KENDİSİ de çiftçi olduğunu ve fide almak için İzmir’e gitmek zorunda kaldığını belirten Refik Elbüken, bölgenin ihtiyacını karşılamak için tesisi kurduğunu dile getirdi. Elbüken, “Bu tesisi geçen yıl 3 milyon lira yatırımla kurduk. Turgutlu’da bir eksik olarak gördük. Bize en yakın yer, İzmir Torbalı’da var. Böyle bir tesise Turgutlu’nun ihtiyacı olduğunu düşünerek, tesisi kurdum. 1 yıl önce kurduğumuz seranın faaliyetlerine devam ediyoruz. 12 milyon kapasitelik seramızı çok şükür bu yıl iki defa doldur boşalt yaptık. Önümüzdeki yıl için 4 dönüm daha ilave etmeyi planlıyorum. İçeride domates, biber, patlıcan, karpuz çeşitlerimiz var. Geçen yıl 1 milyon siparişimiz vardı, bu sene 12 milyon siparişe ulaştık. Şuan fidelerimiz Ege Bölgesi’nde Aydın, İzmir Torbalı ve Uşak Eşme ve Sakarya’ya kadar uzandık. Aldığımız siparişleri bu bölgelerimize gönderiyoruz” diye konuştu.

‘BU YIL 20 MİLYON FİDEYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUM’

ELBÜKEN, bu yıl ilk defa yazlık sebze fideleri ardından kışlık sebze fide üretimlerinin olacağını kaydederek, “Bu yıl 3 tur yapıp 20 milyon fideye ulaşmak istiyoruz. Koronavirüs bizi engellemedi, aksine işlerimizin önü açıldı. Vatandaş pazara gidip erzağını almakta sıkıntı yaşadığı için evinin bahçesinde, balkonunda bir şeyler yetiştirmeye başladı. Açıkçası korana bize yaradı” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.