SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Konut finansman paketi’ Torbalı’da da etkisini gösteriyor!

Bu haber 31 Mayıs 2022 - 23:17 'de eklendi.

Torbalı’daki emlak firmaları, geçtiğimiz haftalarda açıklanan destek paketleri ile piyasanın canlanacağını ve konut arzının artacağını düşünüyor. İlçede faaliyet gösteren İncir Gayrimenkul sahibi Kumsal Elvan Deda, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı konut sektörüne ilişkin 3 destek paketiyle ilk konutunu alacak vatandaşların uygun maliyetli kredi imkanıyla konuta erişimlerinin artırılması, Liralaşma Stratejisi’nin desteklenmesi, tamamlanmamış inşaatların bitirilerek konut arzının artırılması ve destek alan firmaların konut fiyatlarını sabit tutması amaçlanıyor.

1- İlk ve tek konutunu alacak vatandaşlar, fiyatı 2 milyon liraya kadar olan birinci el konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi kullanabilecek.

2- İkinci paket kapsamında konut değerinin en az yüzde 50’si 1 Nisan’dan önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının (DTH) yahut hurda altının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na (TCMB) satımıyla karşılanması şartıyla aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi sağlanacak. Uygulama sıfır ve ikinci el konutlarda geçerli olacak.

3- İnşaat sektörüne yönelik destek çerçevesinde ise asgari yüzde 40’ı tamamlanmış ve yüzde 50’si satılmamış projelerin tamamlanması için 20 milyar lira kaynak aktarılacak. 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmayı taahhüt eden şirketler bu destekten yararlanabilecek.

‘ÖNEMLİ KATKI SUNACAK’

İNCİR Gayrimenkul sahibi Kumsal Elvan Deda, “Özellikle nakit yetersizliği nedeniyle yarıda kalmış projelerin tamamlanması noktasında önemli katkı sunacak. Konut sahibi olabilmek için düşük oranlı kredilerin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Verilecek destekle arz artacak ve düşük oranlı kredilerle ilk kez konut almak isteyenlere destek sunulacak” dedi.

PİYASAYA HAREKET GETİRECEKTİR

“PAKETİ, iç piyasayı hareketlendirmek için alınan yerinde bir önlem olarak değerlendiriyoruz” diye sözlerini sürdüren Deda, “Konut kredi faiz oranlarının psikolojik sınır olan yüzde 1’in altına düşürülmesi piyasaya hareket getirecektir. İpotekli satışlarda yukarı yönlü hareket başlayacaktır. Konut kredi faiz oranlarının yüzde 1’in altına indiği dönemlerde bunun faydasını gördük” diye konuştu. İncir Gayrimenkul İletişim: 0 546 529 22 57

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.