SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Helvacı köyünü kalkındırmayı hedefliyorlar

Bu haber 05 Haziran 2022 - 19:54 'de eklendi.

Helvacı köyünde kalkınmayı hedefleyen Helvacı Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Tarım Hayvancılığı Koruma Destekleme Derneği çalışmalarına hızlı başladı.

ARTAN nüfusu ile son yıllarda şehirleşme oranı giderek artan Torbalı’da köylerden merkezi mahallelere göç artmaya başladı. İş bulma olanaklarının genişlemesiyle birlikte tarımsal üretimi bırakan genç nüfus hizmet sektöründe, fabrikalarda çalışmaya başladı. Son yıllarda köylerden şehir merkezlerine göçün önüne geçmek amacıyla projeler başlatıldı.

KIRSAL kesimdeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin korunarak üretimin devam etmesi amacıyla destek ve hibelerle genç girişimcilere destek sağlanıyor. Projeler uygulanmaya devam ederken köylerde ekonomik ve kültürel açıdan kalkınmayı hedefleyen sivil toplum örgütleri ve dernekler de bu konuda önemli işler yapıyor.

2020 yılının Ocak ayında kurulan Helvacı Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Tarım Hayvancılığı Koruma Destekleme Derneği belirlediği hedefler doğrultusunda etkinliklerine başladı. Dernek, ilk etapta Helvacı köyünde sosyal yardımlaşma ve dayanışmayla tarım, hayvancılığın geliştirilmesini hedefliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.