SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hazine Sandığı İnci’ de keşfedildi

Bu haber 29 Nisan 2022 - 4:20 'de eklendi.

İnci Hikmet Tözün Anaokulu öğretmenlerinden Meryem Yıldız’ın ortaklığını yaptığı Türkiye’den 10 öğretmenin katılımıyla yürütülen Ülkem Hazine Sandığım Etwinning projesi çalışmalarını tamamladı.

ARALIK ayında başlayan ve Mayıs ayına kadar devam eden öğrenciyi merkeze alan bu projeyle çocuklarımızın küçük yaşta ülkemizin özelliklerini tanımaları, bölgesel farklılıkları öğrenmeleri, kültürel değerlerimize sahip çıkma, farklı kültürleri tanıma ve saygı duyma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştı. Bu amaca ulaşmak için öğretmen-çocuk-veli işbirliği ile ortaklaşa çalışılmıştır. Ortakların her birinin sınıfları için edindiği kültür sandıkları ile sınıflarda kültür merkezi kurulmuşlardır. Çocuklar öğretmenleri Meryem Yıldız rehberliğinde her hafta farklı bir bölgemizin kültürel değerlerini önceden araştırarak hazırladıkları ürünlerle sandıklara katkı sunmuşlardır. Bu sayede çocukların akran öğrenmeleri gerçekleştirip, bilginin paylaşarak artığını görmeleri sağlanmıştır. Her bölgenin kendine özgü yöresel oyunları, kostümleriyle birlikte etkinliklere entegre edilmiştir.

ETKİNLİKLERİNİ okul dışına taşıyan Palmiye Sınıfı Torbalı Metropolis Antik Kentinde kültürümüzün önemli bir öğesi olan Anadolu Masalları etkinliği düzenleyerek Anadolu Masallarını öğrencilerle buluşturulmuştur. Veliler ve çocuklar öğretmenleri ile birlikte Antik kenti de gezerek alan gezisi yapmıştır. Çocuklar bu proje ile hat sanatını, seramik kil çalışmasını, halı kilim tasarımları, yöresel halk oyunlarını tanımış ve uygulamıştır. Bunun yanı sıra yapılan tüm etkinliklerde sanat, drama, oyun ve çocuk merkezli yaklaşımlar kullanılmıştır. Süreç içinde öğrencilerin web2 oyunlarını kullanmaları sağlanarak 21.yy teknolojileri de projeye entegre edilmiştir.

OKULÖNCESİ öğretmeni Meryem Yıldız “Ülkem hazine sandığı” projesinin çocuklarda ve ailelerde yöresel değerlere sahip çıkma, yöresel değerleri tanıma, olumlu duygudaşlık becerilerini geliştirme gibi farkındalık kazandırdığını belirtti. Sınıfımdaki 23 öğrencim erken yasta kazandıkları bu farkındalık ile milli değerlerimize ve kültürümüze sahip birer birey olacaklarının teminatına zemin oluşturdum, dedi.

OKUL müdürü Erdem Kaya, Palmiye sınıfını tüm çalışmaları için tebrik ederek, sınıfa sertifikalarını verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.