SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Deprem uyarı sistemi ‘Torbalı Devlet Hastanesi’ne kuruldu

Bu haber 29 Nisan 2022 - 4:17 'de eklendi.

Elektrik elektronik mühendisi Kürşat Yurdagül, saniyelerin önemli olduğu deprem anında öz kaynaklarla deprem uyarı sistemi üretti.  Üretilen cihaz Torbalı Devlet Hastanesi’ne de yerleştirilirken olası bir depremde hayat kurtaracak

ALMANYA ve Japonya’nın ardından Türkiye’de de üretilen milli cihaz, Torbalı Devlet Hastanesi, Suat Seren Göğüs Hastalıkları hastanesi ile birçok kamu kurum ve kuruluşunca kullanılmaya başlandı. Almanya 1.9, Japonya’da 2.1 saniye öncesinden uyaran sistemin yerli üretimi, maksimum 28, minimum 3 saniye öncesinden vatandaşı uyarıyor.

CİHAZI, çalışma prensibini ve emsallerinden farkım anlatan Kürşat Yurdagül, “Dünyada sadece Almanya ve Japonya’da mevcut. Alman cihazın piyasa değeri 30 bin Euro, Japon ürününün ise piyasası 50 bin dolar. Cihazımızı öz kaynaklarla yaptık, daha ucuza mal ettik. Fay hatlarına yerleştirdiğimiz sismometreden gelen verileri alıyor cihaz.

BU veriler ışığında cihaz uyan veriyor. Emsalleri, 7 büyüklüğünde uyarıyor. ,Biz ise binanın 6 şiddetindeki bir depreme dayanabileceği tespit edildiyse, biz 5.9 büyüklüğüne göre ayarlıyoruz. Domuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezince onay almıştır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.