SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ecrimisilde erken ödeme avantajı var!

Bu haber 11 Kasım 2022 - 11:27 'de eklendi.

Devlet taşınmazı ya da şahsa ait bir arazinin idarenin izni ve taşınmaz sahibinin rızası olmadan işgal edilmesi sonucunda, işgal eden kurum ya da kişiden taşınmazı kullanmasıyla gelir bedelinin tahsil edilmesine ecrimisil deniyor. Milli Emlak Genel Tebliği esaslarına göre ecrimisil bedellerinin nasıl hesaplanacağı, şartları, ödemenin nasıl gerçekleştirileceği kısacası bedel tespit edilerek tahsil ediliyor. Her yıl yapılan ecrimisil ödemeleri bu yıl yeniden başlayacak.

ECRİMİSİL, kişilerin kullanım hakkı bulunmayan bir arazide yapı inşa etmesi, kamuya ait bir yapıyı izinsiz kullanması ve kira sözleşmesi bitmesine rağmen taşınmazı kullanmaya devam etmesi gibi durumlarda söz konusu oluyor. Hesaplandıktan sonra işgalciye bildirilen ecrimisil bedeli, 30 gün içerisinde ödeniyor. Eğer düzeltme talebi var ise, bu ödeme Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin ilgili kişiye tebliğinden sonraki 30 gün içerisinde talep ediliyor.

ÖDEME güçlüğü çeken kişiler, yazılı olarak talep ettikleri taktirde ecrimisil borcunun %25’ini peşin ödeyerek, geri kalan borcu da idarenin izin verdiği kadar takside böldürerek en geç bir sene içerisinde ödeme imkanı sunuluyor.

ÖZBEY Mahallesi Muhtarı Şemsettin Kanza, ecrimisil ödemelerinin erken yapılmasının önemine değinerek “Ecrimisil ödemeleri hakkında vatandaşımız fazla bilgi sahibi değil. Bu ödemelerin zamanında yapılması büyük önem taşıyor. Geciken ödemelerde vatandaşımız sıkıntı yaşayabilir. Ecrimisil ödemelerinde en önemli detay ise erken ödeme konusudur. Belirtilen tarihten önce yapılan erken ödemelerde %35’lik bir indirim oluyor. Torbalı’da yaşayan ve ecrimisil ödemesi yapacak olanların erken ödemeyle borçlarının üçte birine tekabül eden bir indirimden yararlanabilirler” ifadelerini kullanarak bilgi verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.