SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dünya İnme Günü: “İnme beklemez, erken davran!”

Bu haber 30 Ekim 2024 - 13:54 'de eklendi.

Dünya genelinde kalıcı engellilik ve ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan inme riskinin erken müdahale ve hastalık gelişmeden alınacak tedbirlerle yüzde 80 oranında önlenebildiği belirtildi.

TORBALI Devlet Hastanesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “İnme, dünyada en yaygın ölüm ve sakatlık nedenlerinden biridir. Ancak, erken fark edilip müdahale edilirse, hayati tehlike azaltılabilir ve iyileşme şansı artar. İnmenin Belirtileri: Yüzde ani sarkma, Kol ve bacakta güçsüzlük, Konuşma bozukluğu, Ani görme kaybı, Şiddetli baş ağrısıdır. Bu belirtileri fark ettiğinizde zaman çok değerlidir. Hemen 112’yi arayın ve hızlıca müdahale edin!

YAPILAN açıklamada, halk arasında beyin felci olarak bilinen inmenin her yıl milyonlarca kişiyi etkilediğini, kalıcı engellilik ve ölüm nedenleri arasında da ilk sıralarda yer aldığını söylendi. İnmenin, beynin bir bölümüne kan akışının kesilmesi veya azalması sonucu oluşan ya da beyin damarlarının duvarında bir yırtılma sonucu meydana gelen acil bir tıbbi durum olarak tanımlandığını ifade eden sağlık görevlileri, beyin hücrelerinin oksijen ve besin maddesi eksikliği nedeniyle ölmesi ya da kanama nedenli ortaya çıkan mekanik hasarın, vücudun çeşitli işlevlerini kontrol eden beyin bölgelerinin zarar görmesine neden olduğunu anlattı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.