SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dünya Havacı Kadınlar haftası Torbalı’da kutlandı

Bu haber 20 Mart 2021 - 9:40 'de eklendi.

TÜRK Hava Kurumu Torbalı Şube Başkanlığı kadınlara yönelik yamaç paraşütü pandem uçuşu etkinliği düzenledi. Hayatlarında ilk defa paraşüte binerek havalanan kadınların aşırı derecede heyecanlandıkları görüldü. 08-14 Mart 2021 Dünya Havacı Kadınlar Haftası etkinlikleri süresince,  merkezi Kanada’da bulunan ‘Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü’ koordinesinde THK Torbalı Şube Başkanlığı yaptığı etkinliklerde ülkemizi 5 kıtada (Afrika, Asya, Avrupa, Amerika ve Okyanusya) ve 47 ülkede temsil ettiler.

CİNSİYET DENGESİZLİĞİNE YÖNELİK BİR ÇAĞRIDIR

THK Torbalı Şube Başkanı İsmail Dinçer, “Dünya Havacılık Kadınları Haftası (WOAW), dünyanın ilk kadın pilot lisansının (8 Mart 1910) yıldönümünü kutladığı her yaştan kızlar için küresel bir havacılık farkındalık haftasıdır. Hafta, hava ve uzay endüstrisindeki cinsiyet dengesizliğine yönelik bir çağrıdır. Ülkeye veya gruba özgü değildir” diye konuştu.

AMAÇ: ‘FARKINDALIK’ YARATMAK

DİNÇER: “Havacılık-uzay alanında toplumsal cinsiyet dengesinin geliştirilmesi amacı ile dünyanın her yerinde 08-14 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Dünya Kadın Havacılar Haftası’ kutlama etkinlikleri çerçevesinde çeşitli programlar düzenlenir. Bu endüstrilerde, kadın sayısı ve seviyesini artırmak toplumsal cinsiyet dengesinin geliştirilmesine ‘farkındalık’ yaratarak dikkat çekmek amacıyla THK Torbalı Şube Başkanlığı olarak, kadınlara yönelik Yamaç Paraşüt tandem uçuşu etkinliği gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.