SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dünya El Hijyeni Günü hastanede kutlandı

Bu haber 12 Mayıs 2022 - 22:20 'de eklendi.

Torbalı Devlet Hastanesi’nde 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü kutlandı. El yıkamanın nasıl olması gerektiği ve önemi hakkında bilgiler verildi.

TORBALI Devlet Hastanesi, 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü dolayısıyla hijyen ve temizliğin önemine dikkat çeken bir etkinlik düzenledi. Hastane girişine stant kurulurken hastaneye gelenlere broşür dağıtıldı. Etkinliğe katılan Başhekim Miraç Çavdar, el hijyeni konusundaki farkındalığı artırmayı hedeflediklerini söyledi.

DÜNYA Sağlık Örgütü, özellikle sağlık hizmetlerinde el hijyeninin önemine dikkat çekmek üzere 2009 yılında 5 Mayıs’ı Dünya El Hijyeni Günü olarak ilan etti. Pandemi dolayısıyla el hijyeni konusundaki farkındalığın arttığı son iki yılda sağlık kuruluşları konuya dikkat çekici etkinlikler düzenliyor.

YAPILAN açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu sene Dünya Sağlık Örgütünün 5 Mayıs’ta yaşatmak istediği tema, “Hep birlikte birleşelim ve temiz ellerle bu dünyayı ilerletelim.” Burada hasta, hasta yakını, bizler ve hastane yönetimi olarak hep birlikte el hijyeninin farkına varmayı hem hastalarımıza hem kendimize hatırlatmış oluyoruz bu sebeple.

EL hijyeni neden önemli? Çünkü önlenebilir hastalıkların bir çoğu el hijyeninden kaynaklanmakta. Özellikle ishallerin yüzde 50’si, solunum yolu hastalıklarının yüzde 25 kadar oranı sadece ve sadece el hijyeni ile önlenebilir” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.