SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dün yaşanan deprem sonrası bilimden açıklama: Panik yapılacak durum yok!

Bu haber 15 Haziran 2023 - 10:22 'de eklendi.

AFAD Deprem Dairesi, merkez üssü İzmir’in Buca ilçesi olan 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem le ilgli açıklama yapan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, “En son 4 Kasım 2022’de 4.9 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Buna göre 4.9 depreminin artçısı olabilir. Bu büyüklükte depremler doğal olarak oluşmaya devam edecektir. Panik yapacak bir durum olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

AFAD Deprem Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, saat 08:53 merkez üssü Buca ilçesi olan 3,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin derinliğinin yerin 10,19 km olarak açıklandı. Sarsıntı şehir merkezinde birçok noktada hissedildi. Saat 13:59 ise aynı fay hattında 2,5 kilometre derinlikte 3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

DEPREM UZMANI SÖZBİLİR: PANİK YAPACAK BİR DURUM YOK!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Buca ilçesindeki 3.9 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, “Depremin dış merkezi Buca merkez ile Kısıkköy arasındaki bölgede yer alıyor. Bu bölge jeolojik olarak Tuzla Fayı ile Dağkızılca Fayı arasındaki alana karşılık geliyor. Bu iki fayın birbiriyle bağlantılı olduğu bir bölge. 30 Ekim 2020 depreminden beri bu bölgede belirli aralıklarla deprem oluyor. En son 4 Kasım 2022’de 4.9 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Buna göre 4.9 depreminin artçısı olabilir. Bu büyüklükte depremler doğal olarak oluşmaya devam edecektir. Panik yapacak bir durum olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.