SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Drone’lere getirilen kısıtlamalar mağdur ediyor!

Bu haber 08 Mart 2023 - 0:58 'de eklendi.

Torbalılı Murat Ekim, ticari amacı olmamasına rağmen amatör olarak ilgilendiği drone sahibi olmasına rağmen, uçurmasına izin verilmiyor. Ekim: ‘Yeni geçtiğim 509 gr üstü drone’numa amatör kullanım için izin alamıyorum’ dedi.

İNSANSIZ hava aracı olarak da bilinen droneların kullanımı ülkemizde ve dünyada son dönemlerde oldukça yaygınlaşmıştır. Ticari amaçla kullanılan droneların dışında hobi olarak kullanılan dron sayısı da oldukça fazla…

‘SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ONAY ALMIŞ OLMASI GEREKİYOR’

KULLANIM amacına bakılmaksızın 500 gram ve üzerinde ağırlığa sahip olan drone kullanıcılarının uçuş izni alabilmeleri için öncelikle dronlarını kaydetmeleri gerekiyor. Kayıt aşamasında dronun Türkiye’den ya da yurtdışından alınmış olmasına bakılmaksızın aynı işlemler gerçekleştirmesi gerekiyor. Drone kaydetme işlemi tamamlandıktan sonra uçuş yapılabilmesi için uçuşu yapacak kişinin de sisteme kayıtlı olması ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden onay almış olması gerekiyor. Onay işlemi tamamlandıktan sonra ise uçuş izni alınıyor.

‘BU SORUNUN BİR AN EVVEL ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI LAZIM’

BİR süre önce amatör olarak drone uçurmaya başlayan Murat Ekim, ‘Yeni geçtiğim 509 gr üstü drone’numa amatör kullanım için izin alamıyorum. Sigorta dahi yaptırdım. Ticari amacım yok, amatör olarak görsel video resim çekmek için izin alamıyoruz. Almak için de günlük 180 TL vermek gerekiyor. Maalesef ülkemizde böylesine kısıtlama getiriliyor. Bu sorunun bir an evvel çözüme kavuşturulması lazım’ diye açıklamalarda bulundu

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.