SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Domatesin fiyatı 100 TL’yi bulabilir!

Bu haber 10 Mart 2023 - 0:55 'de eklendi.

İhracat yasağı nedeniyle domatesin fiyatının 100 liraya çıkabileceği söylentileri, vatandaşın yanı sıra lokantacıları ve pazar esnafını da isyan ettirdi.

DOMATES ihracatının yasaklanması ihracatçıyı dış pazarda zor durumda bırakırken, iç pazarda da domates fiyatı beklenen karşılığı vermedi. İhracat yasağının devam etmesi sonucunda çiftçinin domates üretiminden elini çekeceğini ve bu nedenle domates fiyatının 100 TL’yi bulabileceği konusundaki uyarılar karşısında değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar, lokantacıların zor bir süreçten geçtiğini, malzeme girdisinden diğer girdilere kadar bir çok kalemde ödeme zorluğu yaşadığını belirterek, “Domates bu işin tuzu biberi olur” dedi.

DOMATESİN fiyatının 100 TL’yi bulması sonucunda lokantacıların ya domatessiz yapacağını ya da domates kullanılan yemeklere maliyetleri yansıtacağını aktaran lokantacılar, “100 TL’ye domates alırsak ya domatessiz yemek yapacağız ya da yemeğin fiyatını ona göre yazacağız. Başka çaremiz yok. Ama esas sıkıntı domatesin daha çok kullanıldığı kebapçı gibi yerlerde. Ben menüme baktığım zaman yarı yarıya domates olanla olmayan arasında. Ama bu salça fiyatlarını da etkileyecek. Bu nedenle yemeğin maliyeti artacak.

ZATEN bir ekonomik kriz yaşıyoruz bu doğru bir anlayış değil diye düşünüyorum. Şimdi ihracatı yasaklayarak üretimi içeride tutmaya çalışıyorlar. Lokantacılar olarak söyleyeyim sektörü büyük sıkıntıya sokar. Çünkü bizim geleneksel Türk mutfağında ya domates ya da salça kullanılıyor” açıklamasını yaptı.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.