Çaybaşı Mahallesi’nde salça fabrikasından çıkan domates posası yüklü bir TIR, seyir halinde ilerlerken çevreyi kirlettiği ve suları akıttığı Torbalı Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından tespit edildi
TORBALI’DA özellikle yaz aylarında sıkça karşılaşılan çevre kirliliği ve rahatsızlık veren domates yüklü TIR sorunu devam ediyor. Son olarak, geçtiğimiz gün Çaybaşı Mahallesi’nde salça fabrikasından çıkan domates posası yüklü bir TIR, seyir halinde ilerlerken çevreyi kirlettiği ve suları akıttığı Torbalı Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından tespit edildi.
ARACI durduran zabıta ekipleri durumu polis ekiplerine bildirdi TIR’dan çevreye akan sıvı, bölgede kötü kokuların yayılmasına neden olurken, olay yerine polis ekipleri intikal etti. Olay yerine gelen polis ekipleri, TIR şoförüne çevre kirliliği nedeniyle cezai işlem uyguladı.
YETKİLİLER, ilçede benzer durumların önüne geçmek için denetimlerin sıklaştırılacağını ve vatandaşların mağdur olmaması adına gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladı. Torbalı’da çevre sağlığının korunması ve halkın yaşam kalitesinin artırılması amacıyla yapılan bu çalışmalar, özellikle yaz aylarında artan domates taşımacılığı kaynaklı sorunların çözümüne katkı sağlamayı hedefliyor.