SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Domates fideleri toprakla buluşuyor

Bu haber 10 Nisan 2022 - 0:20 'de eklendi.

Torbalı’nın yaz döneminde en çok tercih edilen ürünü olan domateste ilk fideler toprakla buluştu. Özellikle, yurt dışından salçaya olan talebin artması, domates üretiminin yükselmesine neden oldu

TORBALI Ovası’nda domates ekimi sürüyor. Ovanın sultanı olarak bilinen domates ekimi üreticileri heyecanlandırdı. Çiftçilerin en büyük geçim kaynaklarından biri olan bu ürün ovaya büyük hareketlilik getirdi. Salça fabrikalarının da büyük bir merakla beklediği domates, Torbalı’da yetiştirilerek birçok Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. İlçedeki domates pazarında ise faaliyet gösteren yaklaşık 15 büyük fabrika, binlerce tarım işçisi, yüzlerce çiftçi ile milyon dolarlık cirolarla bir çark dönüyor.

TORBALI’NIN yaz döneminde en çok tercih edilen ürünü olan domateste ilk fideler toprakla buluştu. Özellikle, yurt dışından salçaya olan talebin artması, domates üretiminin yükselmesine neden oldu. Her yıl yüz binlerce ton domatesin hasat edilip işlendiği Torbalı’da, yeni sezon öncesinde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Geçtiğimiz aylarda fide siparişleri veren ve şimdilerde seralarda fidelerini yetiştiren üretici, ilk fideleri toprakla buluşturmaya başladı. Kış dönemini bereketli geçiren çiftçi, yaz mevsiminden de mutlu ayrılmanın planlarını yapıyor. Alınan bilgilere göre Torbalı ovası bu yıl kırmızıya bürünecek.

KAPLANCIK, Ahmetli, Özbey ve Yeniköy bölgelerinde ovanın sultanı domates ve kurutmalık Ankara biberi fideleri toprağa verilmeye hazırlanıyor. Torbalı’da TAT, TUKAŞ ve Özgörkey gibi dünya çapında birçok firma, sezonun açılmasını heyecanla bekliyor. Geçtiğimiz yıl yağmurun yağmasının ardından ortaya çıkan hastalıkların bu yıl tekrar etmemesi bekleniyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.