SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Domates Eküy Çiftçi Tarla Okulu düzenlendi

Bu haber 10 Haziran 2023 - 9:15 'de eklendi.

Ziraat Mühendisleri tarafından Eküy Projesi ve Tarla Okulu kapsamında domates mildiyösü, domates güvesi ve kalıntı eğitimi yapıldı. Domateste tarla kontrolleri teknik personellerce devam ediyor.

TORBALI İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) projesi kapsamında, Çiftçi Tarla Okulu düzenlendi. Düzenlenen toplantıya teknik personel ve üreticiler katıldı.

ÜRETİCİLERE domateste verim ve ürün kalitesi üzerine olumsuz etki yapan domates mildiyösü, bakteriyel benek, erken yaprak yanıklığı, domates güvesi, yeşilkurt ve pamuk yaprak kurdu gibi domates hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri konusunda sunum yapıldı.

AYRICA hastalık ve zararlılar ile toplu mücadele yapmanın yararları, bitki koruma ürünlerinin reçete ile alınarak, yapılan tavsiyelere uyulmasının önemi vurgulandı.

YETKİLİLER, üreticilere yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini, müdürlük olarak çiftçilerin yanında olacaklarını belirttiler. Soru cevap şeklinde devam eden eğitimde üreticiler, bu tür çalışmaların yararlı olduğunu, belirli dönemlerde tekrarlanması gerektiğini söyl

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.