SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dolandırıcıların yeni yöntemi; icra takibi SMS’i

Bu haber 29 Şubat 2024 - 22:36 'de eklendi.

Çeşitli yöntemlerle binlerce kişiyi tuzaklarına düşüren dolandırıcılar, şimdi de ‘hukuk bürosu’ adı altında gönderilen SMS’lerde ‘icra takibi’ yalanıyla dolandırıcılık yapıyor. Torbalılı avukatlar, böyle mesajla karşılaşıldığında avukata ya da baroya gidilerek, bilgi alınmasının doğru olacağını belirttiler.

AVUKATLAR, cep telefonlarından ulaştıkları kişilere, internetten yaptıkları alışverişler üzerinden ‘Borcu zamanında ödemezseniz, icra takibi başlatacağız’ deyip, ‘hukuk bürosu’ adı altında ‘icra takibi’ mesajı gönderen dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu.

AVUKATLAR, bugüne kadar birçok kişiyi mağdur eden dolandırıcılara karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini, böyle durumla karşılaşıldığında hukuk bürosuna ya da avukata gidilmesinin en doğru yöntem olduğunu söyledi.

YAPILAN açıklamada, “Türkiye’de son zamanlarda vatandaşların bizlere çok sık getirdiği bir dolandırıcılık hadisesi var. Gerek yakınlarımızdan müvekkillerimizden ve gerekse vatandaşlarımızdan. İnternet üzerinden yapılan siparişlerin ‘Tüketici Hakları Kanunu’ gereğince cayma hakkı olduğu halde teslim alınmamasından kaynaklı vatandaşlarımıza ilk önce mesaj gönderilmesi, sonrasında telefonlarına ulaşılmasının ardından avukat arkadaşlarımızın ismini kullanmak ve usule uygun olmayan bir dilekçe resmi mesaj atmak gibi şekillerle vatandaşlara ulaşıyorlar. Örneğin; ’18 bin TL’lik bir alacağımız söz konusudur eğer 4 bin 900 TL öderseniz dosyayı kapatırız aksi takdirde icra takibi başlatacağız’ gibi ifadelerle vatandaşlarımızı kandırıyorlar” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.