SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dolandırıcıların çaldığı parayı, 10 yılda bankaya geri ödeyecek!

Bu haber 23 Ocak 2023 - 1:27 'de eklendi.

Son zamanlarda ciddi bir artış gösteren dolandırıcılık olayları, özellikle yaşlı yurttaşları hedef alıyor. Torbalı’da yaşanan son dolandırıcılık olayında emekli bir yurttaş, 240 bin lira dolandırılarak 10 yıl boyunca borç ödemek zorunda bırakıldı

SON yıllarda dolandırıcılık olayları, özellikle yaşlı yurttaşların yakasını bırakmıyor. Bunun bir örneği Torbalı’da yaşandı. Pazartesi günü yaşanan şok olayda bir emekli yurttaş, 240 bin lira dolandırıldı. Olay şöyle gelişti: Emekli bir öğretmen olan E.T isimli kadın, sosyal medyada gezinirken karşısında ‘Kredi geri ödemesi hesaplamak için tıklayın’ şeklinde bir link gördü.

TIKLADIKTAN bir gün sonra bir cep telefonu ile aranan kadını, kendisine sözde kredi çıkıp çıkmayacağını sorgulamak ve geri ödemesinin ne şekilde olacağını ifade eden birileri aradı. Telefonuna bu işlem sırasında gelen şifreleri karşı tarafa söyleyen kadının anında hesabındaki tüm para çekildiği gibi bir de E.T. isimli kadının üstüne geri ödemesi 240 bin lira olan 182 bin liralık kredi çekildi.

KREDİYİ 10 YIL BOYUNCA GERİ ÖDEYECEK

HEMEN çekilen kredi ve hesaptaki tutar başka bir kişiye transfer edildi. Dolandırıldığını anladıktan sonra polise başvuran yaşlı kadın, 10 yıl boyunca şimdi krediyi geri ödeyecek. Öte yandan yapılan incelemelerde yaşlı kadını arayan numaranın ve paranın aktarıldığı hesabın kapandığı tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, yaşlı kadın kendisi gibi dolandırıcıların kurbanı olunmaması adına tüm yurttaşları uyardı

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.