SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

DOLANDIRICILARDAN YENİ YÖNTEM: ‘İCRA TAKİBİ BAŞLATACAĞIZ’ YALANI!

Bu haber 21 Nisan 2024 - 11:34 'de eklendi.

Dolandırıcıların buldukları yöntemlere her gün bir yenisi daha ekleniyor. “Borcunuzu ödemezseniz, hakkınızda icra takibi başlatacağız” mesajıyla vatandaşlar tuzağa düşürülmeye çalışılıyor.

AVUKAT Zeynep Gizem Süren, “Var olmayan borçlar, alınmayan hizmet veya kargolarla insanlara ‘icra takibi başlatacağız’ diyerek haksız şekilde para tahsis edilmeye çalışılıyor. ‘Ödeme yapınız, aksi takdirde hakkınızda icra takibi başlatılacaktır’ şeklindeki mesajlarla insanlar kandırılmaya çalışılıyor. Var olmayan bir borç hakkında gerçek bir icra takibi bile başlatılabiliyor” ifadelerini kullandı.

AVUKAT kimliğiyle bilgisayar başına geçiyorlar, ufak meblalarla işe koyuluyorlar. “Borcunuzu ödemezseniz, hakkınızda icra takibi başlatacağız” diyerek mağdur vatandaşları tuzağa düşürüyorlar. Dolandırıcılar çeşitli yöntemlerle binlerce vatandaşı mağdur ediyor. Şimdi de yeni bir yönteme başvurdular. Hukuk bürosu adı altında vatandaşa mesaj atıp icra takibi yalanıyla ödeme talep ediyorlar. Dolandırıcılardan yeni yöntem: İcra takibi başlatacağız yalanı Kendilerini avukat gibi tanıtıp kandırıyorlar

BU TÜR TUZAKLARA DÜŞMEMEK İÇİN NE YAPILMASI GEREKİYOR?

AVUKAT Zeynep Gizem Süren, “E-devlet’ten haklarında açılmış bir dava ve icra takibi olup olmadığı kontrolü büyük bir adım olacak” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.