SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı’ya öğrenci yurdu yapacak

Bu haber 05 Ocak 2023 - 22:58 'de eklendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Eğitim Fakültesi Kampüsü içinde yer alan Buca Kız Öğrenci Yurdu yenilenerek törenle açıldı. Törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Torbalı’da da 433 öğrenci kapasiteli bir yurt inşa edeceklerini açıkladı.

BUCA Kız Öğrenci Yurdu açılış töreninde konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Elbette rektörlüğümüzün üniversitemizin yurt kapasitesini ve standartlarını geliştirmeye yönelik gayretleri, sadece bununla sınırlı değil. Hali hazırda bin 120 yatak kapasiteli yurtlarımızda, 990 öğrencimiz kalıyor. Hedefimiz; bu sayıyı 7 bine çıkarmak. Bunun için de rektörlüğümüz, yeni yatırımlara önem vermektedir.

ÖRNEĞİN; Buca’da 3 bin kişi kapasiteli öğrenci yurdu projemiz için gerekli alan, Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edildi; ayrıca rektörlüğümüz, Buca Tınaztepe’de kendi öz kaynaklarımızı kullanarak 2 bin 500 kişi kapasiteli öğrenci yurdunu inşa etmeyi hedefliyor. Bunların yanı sıra; Torbalı’da 433, Kiraz’da 250, Seferihisar’da 60 ve Selçuk’ta 604 yatak kapasiteli yurtların inşa edilmesi için gerekli yerler de Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edildi. Biz de buradaki çalışmaları yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.